Çin'in 'Bir Kuşak Bir Yol' projesindeki en önemli limanlardan biri Türkiye

İngiliz The Times gazetesinde yayımlanan haberde; Çin'in "Bir Kuşak Bir Yol" projesi ile Avrupa'ya mallarını artık daha kısa sürede ulaştırdığı ve Türkiye'nin bu projedeki en önemli limanlardan biri olduğu kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2020 17:48 GÜNCELLEME 05.05.2020 10:19 EKONOMİ
Çin'in 'Bir Kuşak Bir Yol' projesindeki en önemli limanlardan biri Türkiye
Çin'in 'Bir Kuşak Bir Yol' projesindeki en önemli limanlardan biri Türkiye

İngiliz The Times gazetesinde "Xi'nin 'İpek Demiryolu' Avrupa'ya teslim süresini yarıya indirdi" adlı haberde, Çin'in Avrupa'ya uzanan demiryolu ağı ve bu ağın üzerindeki Türkiye'nin önemi kaleme alındı.

 

Haberde; Çin ile Türkiye arasındaki doğrudan demiryolu hattı sayesinde Çin mallarının Avrupa'ya ulaştırılma süresi neredeyse yarı yarıya azaldığı kaydedildi.

Çin'in "Bir Kuşak Bir Yol" projesi için önemli bir bağlantı noktasını teşkil eden İpek Yolu hattı ile Çin'in Xi'an şehri ile Türkiye'nin İzmit kenti arasındaki 6 bin 400 kilometrelik yolu trenlerin artık 12 günde gittiği hatırlatıldı.

 

The Times, her salı Xi'an şehrinden kalkan trenlerin Çin mallarını Avrupa'ya artık 18 günde ulaştırdığını belirtti. Haberde, daha önce deniz üzerinde yapılan bu teslimatların yaklaşık 1 ay sürdüğü aktarıldı.

Petrol ve doğal gaz boru hatlarının yanı sıra ticaret rotaları için de kilit önemde bir rol oynayan Türkiye'nin, Kars-Gürcistan-Azerbaycan bağlantısıyla söz konusu demiryolu hattının da önemli bir parçası olduğu belirtildi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • yok ol çin 3 yıl önce Şikayet Et
    çin den gelen hiçbir şeyi istemiyoruz
    Cevapla
  • Ugur 3 yıl önce Şikayet Et
    Köprü ve yollari bedava kullanmayacak arkadaslar.turkiyede kazanacak.olay su kazandiklarini har vurub harmann yapmassa yönetimdekiler tirkiye dahada guclenecek
    Cevapla
  • Vatandar 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey paramı Çinde zulüm altındaki Doğu Türkistan lı soydaşlarımızı da düşünmek gerek onlara zulüm yapmamak üzere bir anlaşma yapmak lazım
    Cevapla
  • Batöanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlardan vergi almak lazım
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    bu Çin liler insana kalitesiz uyduruk sahte malarlardan ve salgın hastalıklardan başka birşey getirmez.gidin Yunan la ticaret yapın daha iyi.
    Cevapla
  • Yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz liman değiliz. Çin bizim için bir limandır.
    Cevapla
  • Dogrucudavut 3 yıl önce Şikayet Et
    Keske keske desiginiz gibi olsa. Bu gun belki degil ama olacak insAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR