TUSAŞ 308 adet F-16 üretti

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine sorduğu “TUSAŞ, bugüne kadar kaç F-16 üretmiştir” sorusunun cevabını 308 olarak açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2020 11:23 GÜNCELLEME 10.05.2020 11:24 EKONOMİ
TUSAŞ 308 adet F-16 üretti
TUSAŞ 308 adet F-16 üretti

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen TUSAŞ, resmi sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine bir soru yöneltti.

 

 

Kısıtlama sebebiyle evde sıkılan takipçilerine bir araştırma konusu sunan TUSAŞ, “Bilgisine güvenenleri buraya alalım! Bugüne kadar kaç F16 ürettiğimizi doğru tahmin edebilecek misin?” sorusunu sordu.

308 ADET F-16 ÜRETİLDİ

 

 

TUSAŞ tarafından yapılan bu paylaşıma kısa sürede çok sayıda cevap geldi. Kısa zamanda çok sayıda beğeni, retweet ve yorum alan paylaşıma, takipçiler birbirinden farklı cevaplar verdi. Kendi aralarında sosyal bir etkileşim de oluşturan takipçiler zaman zaman araştırmaya konu olacak bazı paylaşımlar da yaptı. TUSAŞ, doğru cevabı ‘308’ olarak açıkladı.

1970’li yılların sonlarına doğru üretilen, dördüncü nesil tek motorlu, yüksek performanslı F-16’lar, Türkiye’ye 1980’li yılların sonuna doğru geldi.

TÜRKİYE'NİN ANA VURUCU GÜCÜ

İlgili yıllarda Türk Hava Kuvvetlerinin saflarında boy göstermeye başlayan F-16 Savaşan Şahin’ler, halihazırda Türkiye’nin ana vurucu gücünü oluşturmaya devam ediyor. Yüksek performansının yanı sıra muadillerine göre ekonomik ve daha küçük boyutlu bir avcı uçağı olan F-16’lar, geçirdiği modernizasyon sayesinde kara hedeflerine karşı oldukça tehlikeli bir teknolojiyi de bünyesinde barındırıyor. Projesi 1983’lerde start alan, 1987’de ise tam anlamıyla başlayan Türkiye’nin F-16 serüveni, son hızıyla devam etmektedir.

Türk Hava Kuvvetlerinin ana vurucu gücünü oluşturan F-16 uçaklarının, 2030’lu yıllarda Milli Muharip Uçak TF-X’in envantere girmesiyle birlikte de emekli edilmesi bekleniyor.

YORUMLAR 124 TÜMÜ
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    f 16 lar gelıstırılsın tıf oncelıklı ıkısıde onemlı beynı ve motoru buyuyebılır
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    F-16 Blok 70 Viber ile motor kullanım raf ömrü 12.000 saat uzatılmalıdır.. 2060 yılına kadar bazı ülkeler kullanmayı düşünüyor..
    Cevapla
  • GAZİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Allah'a emanet olun zaferin müjdecisi zaferiniz mübarek olsun amin inşallah. Sizi sevmeyen ölsün be
    Cevapla
  • ihtiyar delikanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya sabır.İçerde ve dışarda bizi bölmek ve yıkmak isteyenler elbet hüsrana uğrayacaktır.
    Cevapla
  • M çetin 3 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler tusaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR