Gaziantep modeli ile 15 günde 15 milyon maske üretilecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) ve Naksan Plastik işbirliğiyle tek kullanımlık 15 milyon maskenin 15 günde üretimi için düğmeye basıldı. Gaziantep Modeli ile üretilen maskeler, Veda Sosyal Destek Grupları tarafından vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2020 22:27 GÜNCELLEME 13.05.2020 22:33 EKONOMİ
Gaziantep modeli ile 15 günde 15 milyon maske üretilecek!
Gaziantep modeli ile 15 günde 15 milyon maske üretilecek!

Kısa sürede Türkiye gündemini işgal eden, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel salgın yani pandemi ilan edilen Corona Virüs (COVID-19) Salgını’na karşı verilen mücadelede Gaziantep örnek bir çalışmaya imza attı. Şehirde alınan tedbirler kapsamında takılması zorunlu olan maske için düğmeye basıldı. “Gaziantep Modeli” ile Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAİB ve NAKSAN Plastik, 15 günde 15 milyon maske üretecek. Gaziantep Valilik Binası’nda, Vali Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve Naksan Plastik Anonim Şirketi adına Mahmut Birlik tarafından imzalanan protokolle; GAİB 15 milyon maske üretimin karşılayacak kumaş temin edecek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği lojistik destek sağlayacak, ücretini vermek şartıyla izinli olarak maske üreten firmalarla ve GASMEK kurslarıyla işçiliği sağlayacak. Üretilen maskenin dağıtımını ise Veda Sosyal Destek Grupları tarafından yapılacak. Naksan Plastik ise ambalaj ve koli temini sağlayacak.

 

ŞAHİN: 3M ‘YE UYUYORUZ ÇİFTE BAYRAM YAPIYORUZ
 
Protokol töreninde konuşan Başkan Şahin, Gaziantep Modeli ile büyük bir iş başarıldığını belirtti. Öte yandan Corona Virüs Salgını’na karşı tedbirleri kısaltarak, meskende kalınması, maske takılması ve sosyal mesafenin sağlanması yani “3M Kuralı”’nı söyleyen Başkan Şahin, “3 M’yi yaptığımızda çifte bayram yapıyoruz. Gaziantep çifte bayrama hazır olsun artık” dedi.    
 
GÜL: GAZİANTEP YAKIN ZAMANDA KURALLARA UYDUĞU SÜRECE NORMALLEŞME SAĞLANACAK
 
Vali Gül ise Gaziantep’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Corona Virüs ile ilgili önemli bir çalışma önemli bir mücadele olduğunu belirterek, “Yerelde belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, hayırseverlerimiz, muhtarlarımız, kamu kurum ve kuruluşların her bir personeli bu mücadeleye katkı sunuyor. Gaziantep yakın zamanda kurallara uyduğu sürece normalleşme sağlanacak. 15 milyon maske üretiminde izinli atölyeler ve sertifikalı işçilerle çalışılacak. Bu açıdan hem işimizi yapıyoruz hem de usule uygun davranıyoruz” diye konuştu.
 
GAİB Başkanı Ahmet Fikret Kileci ise, Dünya’nın değişime uğradığını vurguladı, kurallara uyulması gerektiğini söyledi. 
 
Naksan Plasik’ten Mahmut Birlik, bu işe vesile olanlara teşekkür etti.

 

 

YORUMLAR 2
  • Şahan 3 yıl önce Şikayet Et
    biz evde kendimiz maskemizi yaptik gondermenize gerek yok tsk ederiz...
    Cevapla
  • Akıncı Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aferim sana
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR