Erdoğan talimatı verdi! CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri ile ilgili yeni gelişme

CHP'nin İş Bankası'nda bulunan hisselerinin Hazine'ye devrine ilişkin mini düzenlemenin içeriği netleşti. Düzenleme 5-6 maddelik olacak. Siyasi Partiler Kanununda partilere ticaret yasağını düzenleyen 67. maddeye "Siyasi partiler sahip oldukları hisseleri Hazine’ye devreder" hükmü eklenecek. Bankanın yönetimindeki 4 CHP'linin yerine bağımsız üyeler atanacak. Düzenlemenin bayramdan sonra Meclis'e sunulması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2020 07:52 GÜNCELLEME 15.05.2020 10:07 EKONOMİ
Erdoğan talimatı verdi! CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri ile ilgili yeni gelişme
Erdoğan talimatı verdi! CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri ile ilgili yeni gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, normalleşme sonrası gündeme gelecek yasal düzenlemelere ilişkin hazırlıklar ele alındı. Bu kapsamda kısa süre önce çalışmalarına başlanan baro ve meslek odalarının seçim sistemine yönelik düzenlemeler ile CHP'nin İş Bankası hisselerine yönelik hazırlıklar konuları masadaydı. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nurettin Canikli, CHP hisselerinin hukuki ve ekonomik boyutuna ilişkin kurulda bir sunum yaptı. Edinilen bilgiye göre CHP'nin İş Bankası hisselerinin hazineye aktarılması amacıyla 5 ya da 6 maddelik bir düzenleme planlanıyor. Buna göre AK Parti, Siyasi Partiler Kanununda değişikliğe gidecek. Kanunun partilere ticaret yasağını düzenleyen 67. maddesine "Siyasi partiler sahip oldukları hisseleri Hazine'ye devreder" hükmünün eklenmesi düşünülüyor.

 

BAĞIMSIZ ÜYE ATANACAK

İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri sırasında atılacak adımlardan biri de Banka yönetiminde bulunan dört CHP'li üyenin yerine "bağımsız üyeler" atanması. Buna ilişkin düzenlemenin de teklifte yer alması planlanıyor. Bunun yanında Gazi Mustafa Kemal'in vasiyeti bulunmasına rağmen kâr payını Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na aktarmayan CHP'ye bu iki kurum dava açmış ve haklarını kanuni yollarla alabilmişlerdi. İş Bankası'ndaki hisselere yönelik yeni düzenlemede Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'nun mevcut hakları korunacak. İlgili kurumların ekonomik olarak sıkıntıya düşmemesi için önlemler artırılacak.

 

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ, BAYRAM SONRASI MECLİS'TE

MYK'da konunun hassasiyetine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, mevzuatın belli olduğunu hatırlatarak sürecin fazla geciktirilmemesi yönünde talimat verdiği öğrenildi. Düzenlemenin Ramazan Bayramı sonrasında Meclis'e sunulması bekleniyor.

GÖRÜŞMEDE MASAYA GELEN BİR KONU BARO SEÇİMLERİ

Öte yandan MYK'da ele alınan bir diğer konu ise baro seçimlerine yönelik düzenleme oldu. AK Parti TBMM Grubu tarafından baro düzenlemesini içeren çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi. Bu konuda nispi temsil sistemi getirilmesi ve alternatif baro seçenekleri üzerinde biraz daha çalışılması kararlaştırıldı. Edinilen bilgiye göre, "Asgari bin avukat üyeliği sağlandığı takdirde illerde ikinci bir baro daha kurulabilir" şeklindeki görüş değerlendiriliyor. Partinin hukukçu kurmayları tarafından tekrar görüşülecek düzenleme, son şekli verilmek üzere daha sonra Erdoğan'a sunulacak.

KAYNAK : Yeni Şafak Gazetesi
YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • salim 3 yıl önce Şikayet Et
    En iyi banka bence .
    Cevapla
  • Bitlisli 3 yıl önce Şikayet Et
    Insallah chp den alinir.fos cikmaz
    Cevapla
  • Yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    ocak 2020 de mahkeme karariyla incelenen arsivlerin sonuna gelindi demekki gerçek varislerin ortaya çıkmasıni sağlamanın önü açılmış olacak
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp iş bankasından beslenip semirip nerelere hizmet ettiği belli geç bile kalındı değirmenin suyunu kesmek lazım onların deutche bank'ları vs abd ab bankaları var oralardan semirsin ?!
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Hindistanlı Müslümanların halifelik baglılıgı için ülkemize kurtuluş savaşında yardım paralarının kalan kısmı ile kurulmuştur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR