ABD'den resmi raporla Türkiye ve F-35 itirafı! 'İşler çok kötü hale gelir'

ABD Kongresi için hazırlanan bir rapora göre Türkiye’nin F-35 savaş uçağı projesinden çıkarılması üretici firma Lockheed Martin’i yedek parça tedariği konusunda zorlayabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2020 09:34 GÜNCELLEME 14.05.2020 09:35 EKONOMİ
ABD'den resmi raporla Türkiye ve F-35 itirafı! 'İşler çok kötü hale gelir'
ABD'den resmi raporla Türkiye ve F-35 itirafı! 'İşler çok kötü hale gelir'

LOCKHEED Martin şirketinin zaten COVID-19 salgın ortamında parça temin etmede zorluk yaşadığı, F-35 savaş uçağı için yaklaşık bin adet parça tedarik eden Türkiye’nin çıkarılmasının işleri daha da kötü hale getirilebileceği bildirildi. 

ABD Kongresi için denetim ve soruşturma hizmetleri sunan Amerikan Hesap Verilebilirlik Ofisi’nin (GAO) F-35 raporunda, uçağın test ve parça üretiminde önemli sıkıntı yaşandığı belirtildi. Buna göre 2018 temmuz ayında ayda 875 parçanın tedariğinde sıkıntı yaşanırken, 2019 temmuz ayında bu 8 binden fazla parçaya çıktı.


SÖZLEŞMELER UZATILDI

Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi aldığı gerekçesiyle Türkiye’nin programdan çıkarılmasının durumu daha da kötüleştireceği belirtildi. Raporda, “Program Türk tedarikçiler tarafından üretilen 1005 parça için yeni kaynak belirledi, ancak şu anda 15 parça istenilen oranda üretilemiyor” ifadesi kullanıldı. 2020 sonu itibariyle Türkiye’nin üretim zincirinden çıkarılacağı açıklanırken daha sonra bazı üreticilerle sözleşmenin yıl sonuna kadar uzatılabileceği belirtilmişti.

 

 

Türkiye, F-35 projesi çerçevesinde 100 adet uçak satın alacaktı. Ancak Türkiye’ye teslim edilen dört uçağı ABD’de alıkonulduğu gibi başka uçak da satılmayacağı açıklandı.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Çepni 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçaklarımızı derhal teslim edin.
    Cevapla
  • ismaul 3 yıl önce Şikayet Et
    sabredin kendi ucaklarimiz uretiliyorrr
    Cevapla
  • harun fettah 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika aslinda bizlere muhtacdir ama bizinde onlara yatirim yapmamiz lazim kapatin incirlik askeri ustunu birde diyarbakirdaki askeri kuresini bakin nasil oluyor yada ödenen paralari gerisin geriye iade etsin abd.yok oyle yağma
    Cevapla
  • Milletleri koruyun 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd versin f35 leri uçağımız yok orta doğuda en güçlü hava kuvvetleri bizde olsun ne olur f35 lerin radara yakalanmama özelliği rusyaya çine geçerse sanki abd mi avrupami batacak verin f35leri uçağimız olsun degermi TÜRKİYE gibi bir ülkeyi kaybetmeye
    Cevapla
  • Cipura 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahindan bulsunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR