Camiler, Düğün salonları ve piknik alanları ne zaman açılacak? İşte merak edilen tarihler

Normalleşme sürecinin başlaması ile beraber vatandaşlardan en çok 'Düğünler ne zaman yapılacak?', 'Camiler ne zaman açılacak?', 'Piknik alanları ne zaman açılacak? sorular geliyor? Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü köşesinden Hükmetin normalleşme takviminde yer alan tarihleri paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2020 14:04 GÜNCELLEME 14.05.2020 14:04 EKONOMİ
Camiler, Düğün salonları ve piknik alanları ne zaman açılacak? İşte merak edilen tarihler
Camiler, Düğün salonları ve piknik alanları ne zaman açılacak? İşte merak edilen tarihler

Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin başlaması ile beraber, önlem olarak kapatılan bir çok yerin ne zaman açılacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. Hükmetin masasındaki normalleşme takviminde yer alan tarihleri bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, camilerde 12 Haziran'dan itibaren sosyal mesafe kuralına uyarak ve maske takarak cuma namazı kılınmaya başlanacağını söyledi. 

 

 

İşte Selvi'nin yazısının o bölümü;

Normalleşme sürecinde en çok “Düğünler ne zaman yapılacak”, “Camiler ne zaman açılacak”, “Bu sene tatile gidebilecek miyiz” gibi sorular geliyor. Bir de sanatçılarımızın durumu var tabii. Demet Akalın sahneye ne zaman çıkacak?

 

 

Devletin bir normalleşme takvimi var. Ona bakarak cevap vereceğim. 1 Haziran’dan itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılıyor.

NİKÂH HAZİRANDA DÜĞÜN TEMMUZDA

Nikâh salonları 1 Haziran’dan itibaren açılıyor. Genç çiftlerimize şimdiden mutluluklar dileyelim. Ancak düğün salonları için biraz beklemek gerekecek. Artık Erik Dalı mı oynarlar, dansı mı tercih ederler orasını bilemeyeceğim ama düğünler için 1 Temmuz’a kadar sabredecekler.

PİKNİKÇİLER, AZ KALDI

Yüzme havuzları, kaplıcalar, spor merkezleri ve çay bahçeleri için de bayram sonrasını beklemek gerekecek. Çok değil, 15 Haziran’dan itibaren piknik alanları açılıyor, mangal keyfi başlıyor.

CAMİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cuma namazı kılmak için sabırsızlananlar 12 Haziran’da cuma namazını kılabilecekler. Ama bir şartla. Öyle cami içinde safları sıklaştırarak değil, cami dışında açık alanlarda kılınabilecek. Vakit namazları ise camilerin içinde sosyal mesafe kuralına dikkat ederek ve maske kullanmak şartıyla kılınabilecek.

HAC NE ZAMAN?

Hac hazırlıkları hemen Ramazan Bayramı’ndan sonra başlıyor. Ancak haccın olup olmayacağına Suudi Arabistan’daki gelişmelere göre karar verilecek. Peki umre ne olacak? Umre için 1 Eylül tarihi esas alınarak hazırlıklar yapılacak.

TATİLE GİDEBİLECEK MİYİZ?

İple çektiğimiz tatil zamanı geldi. Hemen baştan söyleyeyim: Bu yıl tatile gideceğiz. Ama kurallı tatil olacak. Kuralların ne olacağını Turizm Bakanlığı açıklıyor. 27 Mayıs’ta ise oteller, moteller hatta pansiyonlar müşteri kabul etmeye başlayacak. Bacasız sanayi olan turizmde takvim öngörülenden hızlı işliyor.

Ha, unutmadan söyleyeyim: Yunanistan ve Bulgaristan’la sınırların açılmasının 1 Haziran’a çekilmesi planlanıyor. Hem Yunan adalarında tatil yapacaklar, hem de iki ülkedeki yakınlarını ziyaret edecekleri için iyi haber.

UÇUŞLAR BAŞLIYOR

İç hat uçuşları bayramdan sonra başlıyor. 27 Mayıs’ta sadece iç hat uçuşları değil aynı zamanda turizm bölgelerindeki balon uçuşları da başlıyor. Nevşehir, hadi iyisin. Dış hat uçuşları ise yine aynı tarihten itibaren ama kademeli olarak başlayacak.

DEMET AKALIN’A BİR İYİ, BİR DE KÖTÜ HABERİM VAR

Demet Akalın çok dobra bir sanatçımız. Artık sahne almaları gerektiğini söylemiş ve “Türkiye’nin en çok kazananlarının başında geliyorum ve ben idare edemiyorum” demişti. Cenk Eren ve Işın Karaca da Demet Akalın’a destek vermişlerdi. Bendeniz çok sert çıkmıştı. “Lan bu kadar aç mı kaldınız” demişti. Kendi halinde bir siyasi kulis yazarıyım. Bendeniz’le aralarındaki kavgaya girmek istemem. Ama birçok sanatçı sahnelerin açılmasını bekliyor. Biz de onları dinlemeyi özledik. Başta Demet Akalın olmak üzere, sanatçılarımıza bir iyi, bir de kötü haberim var. Önce iyi haberden başlayayım. 1 Haziran’da oturma düzeni olan konserler başlıyor. Kötü haber ise, oturma düzeni olmayan yerlerdeki konserler için 1 Temmuz’u bekleyecekler. Ondan sonra eller havaya durumu...

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • berkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah muhafaza sonuc iyi olmaz
    Cevapla
  • Yurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Safları siklastiralim
    Cevapla
  • Nurr 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi mantıkla sabırsızlanıyoruz ya. Şu ahvale bakıpta düğüne pikniğe hangi huzur ile gideceksiniz.. Garip
    Cevapla
  • Kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılsın tabiki ne olcak sanki yani
    Cevapla
  • mehmetb25 3 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal mesafe kurallarına uyarak cuma namazında farz nasıl eda edilirki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR