Ordu kendi enerjisini kendi üretecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu ilinin ilk yerli türbininin kurulumuna başladı. Farklı birçok alanda hayata geçirdiği projelerle vatandaşların takdirini kazanan Ordu Büyükşehir Belediyesi enerji alanındaki yatırımlarına da aralıksız devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2020 13:29 GÜNCELLEME 17.05.2020 13:30 EKONOMİ
Ordu kendi enerjisini kendi üretecek
Ordu kendi enerjisini kendi üretecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatı ile kurulan ve Ordu’daki yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde çalışan Ordu Çevre Enerji Sanayi Ticaret A.Ş ( OREN) 100 KW büyüklüğünde kuracağı türbin ’in montaj çalışmalarına başladı.

 

 

TESİSDE TÜKETİLEN ELEKTRİĞİN 3 KATI ELEKTRİK ÜRETECEK

OSKİ bünyesinde hizmet veren İçme suyu arıtma tesisine su taşıyan hatlara kurulumu başlanan türbin hizmete girdiğinde, Altınordu ilçesinde ki arıtma tesisinde ihtiyaç duyulan enerjinin 3 katı kadar elektrik üretimi gerçekleşecek. Bu santralden üretilen fazla elektrik ise Büyükşehir Belediyesine bağlı diğer tesislerin ihtiyaçlarında kullanılacak.

 

 

TAMAMI OREN TARAFINDAN PROJELENDİRİLDİ

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla çalışmalarına kısa bir süre önce başlanan ve OREN tarafından projelendirilen mHES türbin tamamı yerli üretim olarak hizmet verecek. Hızlı bir tasarım ve üretim süreci sonrasında Ordu Büyükşehir Belediyesinin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak hidroelektrik santrali 1 ay içerisinde devreye alınmış olacak.

“KARADENİZ’DE ÖRNEK BİR ENERJİ ÜRETİM BÖLGESİ OLMAYA TALİBİZ”

Bu yatırımla birlikte Karadeniz bölgesinde şebekeden elektrik üreten ilk belediye olacaklarını ve benzer yatırımların hızla devam edeceğine vurgu yapan Başkan Güler, “Covit 19 salgını dolayısıyla kurulumu bir miktar gecikmesine rağmen çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. Karadeniz’de örnek bir enerji üretim bölgesi olmaya talibiz. Bunu yerli ve özel sektör katılımıyla gerçekleştireceğiz. %100 OREN yatırımı ile yapılan bu santralin arkasından farklı kamu-özel sektör ortaklığı projeleri de gelecek. Hedefimiz kendimize yeten bir belediye olmak” dedi.​

YORUMLAR 5
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Oh ne güzel acaba sizin aklınıza gelen bu fikir niye mühendislerin ve devletin aklına gelmediki bedava elektrik sonuçta arkadaşlar elektrik üretiminin nasıl olduğunu bilmediğiniz ortada komik yorumlar yapmayın o mini tribünler evdeki tek ampulünüzü aydınlatmaya gücü yetmediği gibi şebekeden su akış gücünü kırıp öusşuklardan zayıf su akışı ile susuz kalırsınız sivri zekalar elektrik üreten tribün kolay güçle dönmez ayrıca elektrik üretirken tribün çok büyük su gücü ister
    Cevapla
  • meftun28 3 yıl önce Şikayet Et
    neodimyum mıknatıslı alternatörlere bir bak istersen.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden enerji bakanlığı yapmış ve bir çok proje üretmiş biri bilmeyecek siz bileceksiniz, lütfen konuyu bilmeden işkembeden konuşmayın.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    SU akışı olan her yerde Elektrik üretebilirsiniz.Hatta en basitinden Evinizdeki Su saatinden sonra Minik Minyatür bir çark koyun ve musluğu her açtığınızda Elektrik üretsin.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşünce güzel;Aynı mantıkla tüm şehirlerin içme suyu şebekelerine mini türbinler konularak Elektrik üretimi yapılabilir.Şöyle düşünün Tepe de bir su deposu var ve bu depodan Ovadaki Şehre İçme suyu veriliyor.Depo ile şehir arasına Mini onlarca türbin konulur ise Türbin dönüp Jeneratörü döndürür ve Bedava Maliyetli Elektrik üretebilirsiniz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR