Termik santraller yeni bacalarla üretime hazır

Termik santraller yeniden üretime geçmek için gün sayıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2020 09:18 GÜNCELLEME 18.05.2020 17:05 EKONOMİ
Termik santraller yeni bacalarla üretime hazır
Termik santraller yeni bacalarla üretime hazır

Üretimi 1 Ocak 2020’den itibaren durdurulan termik santraller yeniden üretime geçmek için Avrupa standartlarında bacalar yaptı. Son teknolojiyle yapılan bacalar, baca gazını arıtırken, yüksek verimlilik ve kapasiteyi de arttırıyor. Bacaların tamamlanmasından sonra Kütahya’da bulunan Seyitömer ve Tunçbilek Termik Santralleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na santralin tekrar açılması için müracaatını yaptı. Her iki santral de yeniden üretime geçmek için gün sayıyor.

 

 

Yapılan çalışma ile Avrupa standartlarında son teknolojiye göre bir sistemin Kütahya’da uygulandığını söyleyen Tunçbilek Termik Santrali İşletme Müdürü Orhan Kırca “Ülkemiz koronavirüse karşı çok başarılı bir süreç yönetti. Milli ekonominin güçlenmesi için lokomotif olan termik santrallerin önemli katkıları olacak” diye konuştu.

ATIK BIRAKMAYACAK

 

 

Seyitömer Termik Santrali Genel Müdürü Süleyman Memiş ise “Yeni bacaların çevreye bırakacağı bir atığı yok. Temiz bir teknoloji. Ocaktan beri 5 bin çalışanımızın maaşını ödedik. Avrupa standartlarındaki yeni santraller milli ekonomiye can simidi olacak” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR