Huawei'den ABD boykotuna tepki

Çinli teknoloji şirketi Huawei, ABD Ticaret Bakanlığı'nın şirkete yönelik uyguladığı yaptırımlara karşı çıktıklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2020 11:07 GÜNCELLEME 19.05.2020 11:07 EKONOMİ
Huawei'den ABD boykotuna tepki
Huawei'den ABD boykotuna tepki

Huawei şirketinden bugün yapılan açıklamada, geçen yıl 16 Mayıs'ta ABD Ticaret Bakanlığı tarafından hiçbir kanıt olmaksızın "varlık listesi" adı verilen listeye alınmasından bu yana çok sayıda endüstriyel ve teknik öğelerin düzenli sağlanamaması halinde Huawei'nin daima ilgili kanunlara sadık kalarak müşteriler ve tedarikçilerle sağladığı anlaşma yükümlülüklerini yerine getirmeye çalıştığı ve çetin şartlarda varlığını sürdürüp ilerlediği belirtildi.

 

Açıklamada ABD yönetiminin Huawei'nin gelişmesini engellemek için birçok dernek ve işletmenin dikkatini hiçe sayarak üretim kurallarında ahlaksız ve sınırsız biçimde değişiklik yapıp yeni madde eklediğine ve bunun sonucunda oluşan katı kuralların endüstriye yıkıcı zarar vereceğine dikkat çekildi.

ABD hükümetin diğer ülkelerin gelişmiş işletmelerini bastırmak için Huawei'nin müşterilerinin ve tüketicilerinin haklarını görmezden geldiğini vurgulanan açıklamada, bunun siber güvenliği koruma söylemiyle çelişkili olduğu savunuldu.

 

Huawei şirketi, ABD'nin girişimin sadece Huawei'yi etkilemeyerek aynı zamanda dünyadaki ilgili endüstriler üzerinde ciddi bir etki yaratacağını belirtti.

Açıklama, ABD'nin diğer işletmeleri bastırmasının diğer ülkelerin Amerikan teknolojik unsurlarını kullanmasının güvenini kesinlikle zayıflatacağını ve nihayetinde kendi çıkarlarına zarar vereceğini vurguladı.

YORUMLAR 1
  • Osmanlı torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu marka telefon aldığıma pişmanım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR