Gözler MB'nin kararında! İşte Dolar'da ilk rakamlar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda indirim beklentisi sürerken Dolar'da güne 6,78 seviyelerinde başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2020 08:22 GÜNCELLEME 21.05.2020 15:34 EKONOMİ
Gözler MB'nin kararında! İşte Dolar'da ilk rakamlar...
Gözler MB'nin kararında! İşte Dolar'da ilk rakamlar...

Kovid-19 salgınının ekonomideki olumsuz etkilerini azaltmaya çalışan iş dünyası temsilcileri, Merkez Bankası’nın bugünde toplantısından güçlü bir faiz indirimi bekliyor. 

 

 

Dün Katar ile 15 milyar dolara yükseltilen swap anlaşması haberiyle 6,76 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL, bu sabaha 6,78 seviyelerinde başladı.

Euro/TL ise 7,44'te yer alıyor.

 

 

PİYASALARIN GÖZÜ MB'NİN FAİZ KARARINDA 

Bugün yurt içinde piyasalar Merkez Bankası'nın Para Politikaları Kurulu'na odaklandı. Ekonomistler, Merkez Bankası'nı faiz indirimine gitmesini beklerken; beklenti indirimin 50 baz puan olacağı yönünde.

2 hafta önce sert bir yükselişle 7,24'ü gören dolar/TL bu tarihten sonra geçtiği düşüş trendini sürdürüyor.

Düşüşte korona virüs tedbirlerinin yavaş yavaş dünya genelinde kalkmaya başlaması etkili oldu. Bunun yanında farklı ülkelerden aşı çalışmaları ile ilgili de olumlu haberler geliyor.

Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,77'nin altında kapanışlar olması durumunda düşüşün ivme kazanarak 6,70'in gündeme geleceğini kaydetti.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Doların yükselmesine sevinen nedir .kendisinin zaten insanlık adına toplumda bir şey yapamadığı başkalarının başarısızlığından zevk alan içten şeytanca gülümseyen insan tipi kendimizde dahil cahil geri kalmiş toplumlarda olur Bu olumsuz eleştiri yapan gruplarda bir şey yapacaklarından değil birinin düşmesine gülen tipler çoğu... bu tipler her kesimin icinde vardır ,kisilik gelişimi zayıf tipler.
    Cevapla
  • hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide dolar 6 nın altına inince ekonomi düzelecekmi tüm ürünler dolar 9 lira üzerinden zamlanmış durumda
    Cevapla
  • Gâni 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar ne ara 9 oldu yahu
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede bu kadar hain varken ne yapsan boş hain kelleler koparılmadan bu ülke düzelmez 15 milyar dolara karşılık 2 kuruş düşmüş
    Cevapla
  • Emn 3 yıl önce Şikayet Et
    15 milyar $ karşılığı Katar Riyali alıyorsun olayları birbirine karıştırma
    Cevapla
  • Yerli milli para 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid salgininda sinifta kalan abd ingiltere dolar sterlin avrupa auro hem ekonomik hem saglik acisindan sinifta kalmisken hemde bu donemde bunlar birbirlerinin malzemesini calarken biz bu ulkelere yardim ettik ve dunyaya ornek olan guven tazeleyen nadir ulkelerin basinda geldik iste bulunmaz firsat civid oncesi dolasimda en cok olan dolar auro sterlin yennyuan... out su anda dunyaya ornek onder olan guven tazeleyen Turkiyenin Lirasi in olmasinin tam zamani bu sayede ne ekonomik ne kur saldirisi kalir nede ekonomik parasal bagimlilik.....
    Cevapla
  • çağdışı 3 yıl önce Şikayet Et
    son 18 yılda sadece 200 dolar aldım. oda bina kömür aidatını ödemek için. sonraki yılla rise TL olarak ödedim. ölene dek dolar almayı dişinmiyorum. dolar olarak hiç bir birikimim yok. Allaha şükür n aç kladım. ne de fakirleştim.. bilakis manen de çok huzurluyum bu duurmdan. dola ralanlara şüpheli bakıyorum. sıkışan asker teslim olmaya heves mi eder. bizde ya şehadet ya zafer dir eylem. dolarda da öyle. YÜKSELİNCE AH VAH EDENLER SIKIŞINCA HEMEN TESLİM OLAN ASKERE BENZETİYORUM.
    Cevapla
  • Kardes 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun. Ne guzel bir insansin sen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR