Gözler MB'nin kararında! İşte Dolar'da ilk rakamlar...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda indirim beklentisi sürerken Dolar'da güne 6,78 seviyelerinde başladı.
Kovid-19 salgınının ekonomideki olumsuz etkilerini azaltmaya çalışan iş dünyası temsilcileri, Merkez Bankası’nın bugünde toplantısından güçlü bir faiz indirimi bekliyor.
Dün Katar ile 15 milyar dolara yükseltilen swap anlaşması haberiyle 6,76 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL, bu sabaha 6,78 seviyelerinde başladı.
Euro/TL ise 7,44'te yer alıyor.
PİYASALARIN GÖZÜ MB'NİN FAİZ KARARINDA
Bugün yurt içinde piyasalar Merkez Bankası'nın Para Politikaları Kurulu'na odaklandı. Ekonomistler, Merkez Bankası'nı faiz indirimine gitmesini beklerken; beklenti indirimin 50 baz puan olacağı yönünde.
2 hafta önce sert bir yükselişle 7,24'ü gören dolar/TL bu tarihten sonra geçtiği düşüş trendini sürdürüyor.
Düşüşte korona virüs tedbirlerinin yavaş yavaş dünya genelinde kalkmaya başlaması etkili oldu. Bunun yanında farklı ülkelerden aşı çalışmaları ile ilgili de olumlu haberler geliyor.
Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,77'nin altında kapanışlar olması durumunda düşüşün ivme kazanarak 6,70'in gündeme geleceğini kaydetti.
-
Ali 6 yıl önce Şikayet EtDoların yükselmesine sevinen nedir .kendisinin zaten insanlık adına toplumda bir şey yapamadığı başkalarının başarısızlığından zevk alan içten şeytanca gülümseyen insan tipi kendimizde dahil cahil geri kalmiş toplumlarda olur Bu olumsuz eleştiri yapan gruplarda bir şey yapacaklarından değil birinin düşmesine gülen tipler çoğu... bu tipler her kesimin icinde vardır ,kisilik gelişimi zayıf tipler.Beğen Toplam 2 beğeni
-
hacı 6 yıl önce Şikayet Etiyide dolar 6 nın altına inince ekonomi düzelecekmi tüm ürünler dolar 9 lira üzerinden zamlanmış durumdaBeğen Toplam 8 beğeni
-
Gâni 6 yıl önce Şikayet EtDolar ne ara 9 oldu yahuBeğen