Merkez Bankası'ndan yeni karar! Bankalara talimat gönderildi

TCMB, Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası'nda geleneksel yöntemle gerçekleştirilen swap ihalelerinin limitini yüzde 40'tan yüzde 50'ye çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2020 19:15 GÜNCELLEME 22.05.2020 19:15 EKONOMİ
Merkez Bankası'ndan yeni karar! Bankalara talimat gönderildi
Merkez Bankası'ndan yeni karar! Bankalara talimat gönderildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bugün bankalara gönderdiği talimatla, Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası'nda geleneksel yöntemle gerçekleştirilen swap ihalelerinin limitini yüzde 40’tan yüzde 50'ye çıkardı.

LİMİT ARTIRILDI

 

AA muhabirinin bankacılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre TCMB, bankalara gönderdiği talimatla, Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası'nda geleneksel yöntemle gerçekleştirilen swap ihalelerinin limitini arttırdı.

Yeni düzenlemeyle birlikte Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap ihalelerinde (Geleneksel Yöntem) bankaların kotasyon swap limitleri vadesi gelmemiş toplam swap pozisyon limiti, döviz piyasaları işlem limitlerinin yüzde 50'sine yükseltildi.

27 MAYIS'TAN İTİABAREN UYGULANACAK

 

 

Böylece bankaların Türk lirası ve döviz likiditesi yönetimindeki esneklikleri daha fazla artırılmış olacak. Düzenleme, 27 Mayıs'tan itibaren uygulanacak.

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    petrol işi çözülsün türkiye 5 yılda süper güç olur
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Son zamanlarda Yasadim Norvec Euro ve dolar karsisinda cok deger kaybetti, hic bir norvecli gidip dolar euro almadi
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence. İnsanlar dolar almanın ülkemize yani kesemize nasılsın zarar verdiğini tam olarak anlamıyor aldığı doların biraz değerlenince kendini kârlı sanıyor halbuki rezev para dolar yerine başka ülke para birimlerine. Yada altına yatırım yapsalar bu enflasyonu yaşamasak ozaman burdan kazanacağımız paranın bir anlamı olur insanların bilincini yükselmemiz lazım
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki hain kalleşleri yollayalım oraya.
    Cevapla
  • Milli para 3 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankamiz basta milli bankalarimizdan is adamlarimizdan butun kamu ve ozel sektorumuzden butun halkimizdan milletimizden dovizle degil butun islerini ihracat ithalat tamamen yerli milli paramizla yapalim dovizi sutlayalim milli paramizla is yapalim iste o zaman kur saldirisiymis ekonomik saldiriymis tarihe karisacaktir yerli mali yurdun mali butun halkimiz milletimiz her isinde yerli para kullanmali
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bankamız diye övündüğümüz merkez bankası tamamı bizim deyilki . Yakın zamana kadar sadece % 40'ı bizimdi. Allahtan tayyip baba el artı şimdi %51'i bizde .
    Cevapla
  • Enerji tasarrufu 3 yıl önce Şikayet Et
    Köprüler yollar TL ye dönsün kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz
    Cevapla
  • Kayserili 38 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dediğin nasıl olacak güzel kardeşim.. herşeyi dışardan alıyorsan ve bir türlü üretimde olman yerde değilsen... türkçesi,, elin her türlü dışarı mahkûm.. altın kural şu,, ekonomi si güçlü olan ülkenin parası değer kayıp etmez.. herzaman da borusu öter... bizde maalesef her ikiside yok..
    Cevapla
  • Attila K. 3 yıl önce Şikayet Et
    evet önce devlet ihaleleri başlasın. köprü, havalimanı, kanal gibi projelerde devlet TL ile kredi versin, TL ile borçlansın, köprü ücretleri ve benzin ücretleri dolara endeksli olmaktan çıksın, TL olsun sonra biz de 3 kuruş ihracatımızı TL ile yaparız.
    Cevapla
  • Özer 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin dolara ihtiyacı var yani imkansız ayrıca dolara yatırım yapanlar enflasyondan etkilenmiyor ciddi kar ediyor bunu en iyi siyasetçiler bilir yaptıkları muhtemel
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası yerinde ve sağlıklı kararlar alıyor, iyiki bu merkez bankası başkanı var, eskisi olsaydı duman olurduk, hükümet sağlık, eğitim, ulaşım, enerji alanlarında iyi ama üretim ekonomisi alanında çok zayıf açıkcası, bu alandaki handikapını biran önce düzeltmeli, yoksa bu tür krizleri yönetmemiz bizi hep diken üstünde tutar, panik atakla rahat ve sağlıklı kararlar almamıza engel olur. İşte bu sebeple sermaye tedirgin oluryor.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi petrolümüzü ve doğalgazımızı bulamadığımız sürece bu dolar belasından kurtulmamız oldukça zor görünüyor. En çok kullanılan bu enerji kaynağının karşılığını ne üretirsen üret yine de karşılamak çok zor olsa gerek. Petrolü ve doğalgazı olan ülkeler bedavadan yaşıyor.
    Cevapla
  • Ekonomis 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'nın ne petrolü, ne de Doğalgazı var. Senin bahsettiğin ülke Venezuela olmalı? :-)
    Cevapla
  • onemlidegil 3 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela diye bir ülke var dünyada, incelemelisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR