Türk oyun şirketine 1.8 milyar dolar

ABD'li mobil oyun şirketi Zynga, Türk oyun şirketi Peak'i 1.8 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Bu rakam Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri anlamına geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2020 15:34 GÜNCELLEME 01.06.2020 17:13 EKONOMİ
Türk oyun şirketine 1.8 milyar dolar
Türk oyun şirketine 1.8 milyar dolar

Zynga'dan yapılan açıklamaya göre işlemin bu yılın üçüncü
çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Açıklamaya göre anlaşma yaklaşık 900 milyon dolar nakit ve
ve 900 milyon dolar da Zynga hisse senetlerinden oluşuyor. 

 

Zynga anlaşma ile Peak Games'e ait Toon Blast ve Toy Blast oyunlarını bünyesine katmış olacak. Zynga bu satın almayla günlük ortalama oyuncu sayısını yüzde 60 artırmayı hedefliyor.

Söz konusu 1.8 milyar dolarlık satış Türkiye'de şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en büyük şirket satışlarından biri oldu.  

 

BAKAN ALBAYRAK: TÜRK EKONOMİ TARİHİNİN EN BÜYÜK SATIŞI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ""Türk oyun şirketimiz Peak, 1.8 milyar dolar değerlemeyle Zynga tarafından satın alınarak Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri oldu. Tebrikler arkadaşlar!" ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK: ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Bakan Varank Varank, Zynga'nın Peak'ı alma kararı için "İlk Türk unicorn yani 'Turcorn' hayırlı olsun. Türkiye'deki girişimcilik ekosistemi için çok önemli gelişme" dedi.

YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • Özer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki kendileri yaralı parmaga isemisler gibi ramazan da pahaliliktan belimiz kırıldı resmen ve yıllardır devam
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    2, 3 sene bekleseler o paranın kat ve kat fazlasını alacaklar ama işte sıcak parayı görünce satıyorlar.sonra niye şu sektör gelişmiyor bu sektör gelişmiyor diyorlar.akıl var mantık var bu adam sana bu parayı veriyorsa demekki gelecek görüyor şirkette.çok küçük düşünüyoruz.
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Türk Silikon Vadisi'nin temelleri atılmış olur
    Cevapla
  • İsmail K 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakın yahoo google'a 1 milyar vermedi, yahoo sonra 8 milyar dolara google satmadı, yahoo 40 milyar dolara microsoft a satmadı sonra 5 milyar dolara verizon da piyasa varken değerlendirip yeniden başlamak gerekli
    Cevapla
  • Marka uretmek 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah en kisa zamanda daha nice isim yapmis marka degeri cok yuksek firmalarin artmasina artik Ulkemiz narka degeri yuksek firmalari bulunuyor İnsallah bu durum artarak devam edecektir dunysnin sayili marka ureten ulkeleri arasina gireriz insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR