Bakan Albayrak: Tarihin en büyük şirket satışlarından biri oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan yerli oyun şirketi Peak'in 1.8 milyar dolara dünyanın en büyük oyun firmalarından ABD merkezli Zynga’ya satışıyla ilgili açıklama geldi. Bakan Albayrak açıklamasında, "Türk oyun şirketimiz Peak, 1.8 milyar dolar değerlemeyle Zynga tarafından satın alınarak Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri oldu. Tebrikler arkadaşlar!" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2020 17:12 GÜNCELLEME 01.06.2020 17:35 EKONOMİ
Bakan Albayrak: Tarihin en büyük şirket satışlarından biri oldu
Bakan Albayrak: Tarihin en büyük şirket satışlarından biri oldu

Bakan Albayrak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

Girişim ekosistemimiz güzel bir haberle parlıyor. Türk oyun şirketimiz Peak, 1.8 milyar dolar değerlemeyle Zynga tarafından satın alınarak Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri oldu. Tebrikler arkadaşlar!

YORUMLAR 4
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım sağolun.ekonomiyi geliştirmek ve tl yi yükselmek için elimizden geleni yapmalıyız. kur fırsatçılarına ve spekülatörlere karşı iyi dersler vermeliyiz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Video oyunları eğlence alanında en büyük paya sahip olan sektör. Geçenlerde Polonyalı CD Projekt Red oyun firması 8.3 milyar Dolarlık değeri ile Avrupa'nın en büyük şirketlerinden biri oldu. Devletimizinde özellikle Ticaret Bakanlığı'nın oyun sektörüne yönelik destek ve teşviklerini artırmaları çok önemli bu hususta.
    Cevapla
  • Facebook 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi fiyata satılmasına sevindim her ne kadar karşılıksız sınırsız para basabilen amerikaya bedavaya gelmiş olsa da bize o değersiz döviz çok lazım çünkü TL isteyen yok dünyada japon ev kadınları dahil :P. Ama facebook vs. şirketlerin amerikan istihbaratının desteğiyle bu hale geldiğini zynganın sahibinin facebook olduğunu söylememiş haber. Yabancı hiç bir yazılıma güvenilmemeli. Malesef bu konuda alternatif üretmiyor devlet çinin yaptığı HERŞEYİ virgülüne dek yapmalıyız oysa. Angry birds de amerikan istihbaratı için casus yazılım olduğu ortaya çıkmıştı onun devamı bunlar.
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de oyun şirketinin yüksek fiata satılması., Türkiye nin dünya da yüksek teknolojisini göstermektedir. Bu da yüksek teknolojiye sahip şirketlerin Türkiye ye yatırım yapmasına büyük katkı sağlayacaktır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR