Parasını unutanlara kolaylık! Süre uzatıldı

BDDK, 10 yıldır işlem görmeyen ve zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacak hesapların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmeden önce başvuru yapmak için tanınan son tarihi 16 Haziran'dan 15 Eylül'e uzattı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 09:04 GÜNCELLEME 02.06.2020 09:04 EKONOMİ
Parasını unutanlara kolaylık! Süre uzatıldı
Parasını unutanlara kolaylık! Süre uzatıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), zaman aşımına uğrayan hesapların hak sahiplerine yeni tip koronavirüs süreci nedeniyle kolaylık sağladı.

 

 

SON BAŞVURU TARİHİ 3 AY DAHA ERTELENDİ

BDDK'nın Resmi Gazetede bugün yayımlanan kararı ile 10 yıldır işlem görmeyen hesaplar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmeden önce başvuru yapmak için tanınan son tarih 3 ay uzatıldı.

 

 

2009 yılından itibaren hareket görmeyen, zaman aşımına uğramış olan hesaplara ilişkin olarak yayınlanan listelerde ismi bulunan hesap ya da hak sahipleri için son başvuru tarihi 15 Haziran'dan 15 Eylül'e ertelendi.

Bu süre sonunda hesap sahipleri veya mirasçıları tarafından aranmayan tutarlar ise 30 Eylül'e kadar TMSF'ye devredilebilecek.

YORUMLAR 4
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletin parasına göz koymuşlar anlaşılan, unutulduysa kendisine yada öldüyse mirasçılarına haber vermek bu kadar mı zor anlamadım gitti. Herkesin adı adresi her yerde var zaten, ayrıca (kolayı var ve mrt ) yorumları çok yerinde herkes parayı yerde mi buluyor.
    Cevapla
  • Kolayı var 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkese e-devlette banka hesabı tanımı yaptırırsın, 15 yıl herhangi bir bankada unutulan parayı da günü gelince bu hesaba transfer edersin olur biter. niye bu kadar uğraşıyorsunuz anlamıyorum.
    Cevapla
  • Türkiye, 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum, daha önce aynı yazıyı bende yazmıştım. Bireylerin borcu olunca unutulmayıp e-devlete kadar aktarılıyorsa, kişinin ölüm ilamı verilmemişse e-devletten görebileceği hesabına aktarılabilir. Hatta kurum ödemeleri de aktarılabilir. ( rapor veya doğum izni bedeli gibi) İlla vatandaşı kuruma göndermenin anlamı yok, bunun gibi bir çok işlem var, çiftçi desteklemesinde de aynı, üzerine tapular e-devlette belli, e-devlet üzerinden kayıt olma imkanı sağlanıp, kayıtlı İBAN bilgisine aktarılabilir.
    Cevapla
  • mrt 3 yıl önce Şikayet Et
    borcu olduğu zaman banka tarafından unutulmuyor hemen şu kadar borcun var diye bi kağıt adrese yollanıyor ama alacak oldun mu neden bu hatırlatılmıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR