Dev kredi kampanyasına iki banka daha katıldı

Son dakika haberine göre; Kamu katılım finans kuruluşlarınca, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmesi amacıyla dört yeni finansman paketi hayata geçiriliyor. Konut, taşıt, turizm ve ihtiyaç kredisi kampanyasına Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları da dahil oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 11:49 GÜNCELLEME 02.06.2020 16:22 EKONOMİ
Dev kredi kampanyasına iki banka daha katıldı
Dev kredi kampanyasına iki banka daha katıldı

Normalleşme sürecinde vatandaşlara ekonomik açıdan destek olmak için tarihin en büyük kredi destek paketi başlatıldı. Dört kamu bankasının ardından Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da dahil oldu.

Buna göre; Birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 finansman oranıyla finansman imkanı sunulacak. İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 finansman oranıyla finansman imkanı sunulacak.

BERAT ALBAYRAK: HAYIRLI OLSUN 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kamu katılım finans kuruluşlarımız, yeni süreçte hayatın canlanması adına 4 yeni finansman paketini hayata geçiriyor. Konuttan taşıta, yerli üretime destekten tatile kadar sağlanacak yeni finansman destekleri milletimize hayırlı olsun. Hep söylediğimiz gibi birlikte başarıyoruz." dedi.

 

Kamu katılım finans kuruluşlarının açıklaması şöyle:

Kamu katılım finans kuruluşlarımızca, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşlarımızın finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmesi amacıyla dört yeni finansman paketi hayata geçiriliyor.

 

KONUT FİNANSMAN PAKETİ

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük finansman oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkânı sunulacaktır.

Bu tarihi imkandan daha geniş kesimlerin istifade edebilmesi için müşteri başına verilebilecek finansman miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilimizde (İstanbul, Ankara ve İzmir) finansmana konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirlerimiz için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar finansman kullandırılabilecektir. Finansman kullanımında %10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacaktır.

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık %0,64 finansman oranı ile finansman imkanı sunulacaktır.

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık %0,74 finansman oranı ile finansman imkanı sunulacaktır.

TAŞIT FİNANSMANI PAKETİ

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık %0,49 - %0,69 finansman oranı ile taşıt finansmanı imkanı sunulacaktır.

İkinci El Taşıt Finansman paketi

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize %0,82 finansman oranı ile taşıt finansmanı imkanı sunulacaktır. Azami 6 Ay Ödemesiz toplam azami 60 Ay Vadeli 2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Finansmanlarında azami limit 150 Bin TL olacaktır.

Finansman tutarı kasko değeri üzerinden özkaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak olup, 7 yaşa kadar olan taşıtlar finansmana konu olabilecektir.

1.El ve 2.El tüm Taşıt Finansmanlarında asgari özkaynak ve azami vade yasal sınırlamaları uygulanmaktadır.

Taşıt Finansmanı Paketi için başvurular 5 Haziran’dan itibaren Şubelerimize yapılabilecektir.

SOSYAL HAYATI DESTEK FİNANSMAN PAKETİ

Bireysel müşterilerimizin sosyal ihtiyaçlarının finansmanının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörlerini desteklemek amacıyla;

Yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar yapılacak ve asgari 3.000 TL, azami 30.000 TL finansman tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık %0,55 finansman oranı ile finansman imkanı sunulacaktır. Anlaşma yapılan firmalar Bankaların web sitesinde yayımlanacaktır.

Bireysel müşterilerimizin, anlaşmalı firmalar dışındaki yerli üretim yapan firmalardan satın alacağı mobilya, kahverengi küçük ev aletleri, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri ev tekstil, çeyiz ve bisiklet ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanması amacıyla;

Asgari 3.000 TL, azami 30.000 TL finansman tutarı fatura karşılığı 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade ile aylık %0,82 finansman oranı ile finansman imkanı sunulacaktır.

Sosyal Hayatı Destek Finansman Paketi kapsamında kullandırılan tüm finansmanlar satıcı adına bankalarımızda açılacak hesaba ödenecektir.

Sosyal Hayatı Destek Finansmanı Paketi başvuruları 5 Haziran’dan itibaren Şubelerimize yapılabilecektir.

TATİL DESTEK FİNANSMAN PAKETİ

Tatil yapmak isteyen ve ilgili banka aracılığı ile maaş alan emekli ve çalışan müşterilerin tatil ve seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra, turizm sektörünü desteklemek amacıyla;

Bankalarımızla anlaşma yapacak seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuran müşterilerimize 10.000 TL’ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile uygun şartlarda finansman imkanı sunulacaktır. Söz konusu finansmanın 1. ve 2. taksitleri ilgili firma ve banka tarafından ödenecek; müşterilerimizin taksit ödemesi 9 ay sonra başlayacaktır. Bu kapsamda müşterilerimizin kullanacağı finansmanın oranı aylık %0,67 oranına denk gelmektedir.

Diğer taraftan;

Bireysel ihtiyaç Finansman Paketi ile son iki ayda rekor seviyede bireysel finansman kullandırımı yapılmış olup, söz konusu finansman başvuruları sona ermiştir.

KAYNAK : İHA, AA
YORUMLAR 95 TÜMÜ
  • mehmet aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    devletin bankaları 100.000 tele kredi verecek 180.000 tele geri alacak ne kampanya emekli maaşla öde öde bitmez 80.000 tele faiz
    Cevapla
  • Ates 3 yıl önce Şikayet Et
    Maasimda icra oldugu icin hic bir banka kedi vermiyor ama calismayan hicbir geliri olmayanlara rahatlikla kredi veriliyor asgari ucretle calisiyoruz ihtiyaclar bitmiyor borc girtlaga kadar fakat kredi cikmiyor en azindan icralarimizi kapatmak icin bir kredi destegi bekliyoruz
    Cevapla
  • Efs 3 yıl önce Şikayet Et
    Evde bakım aylığı alan aileler içinde kredi alabilmeleri için bi kolaylık sağlanmalı kredi ve kredi kartı verilmiyor ailelere
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Kredi faizleri düştü ama emlakçılar ev sahipleri müteahitler ev fiyatına 250000 olan eve 350000 istiyorlar bu kime yaradı yine aynı gariban insanlara oluyor devletin buna bir müdahale etmesi lazım
    Cevapla
  • Ozcan- 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes krediler dustu diye seviniyor arac satan firmalar gayrimenkul satan kisiler icin bu firsat olacak talep patlamasini firsata cevirecekler yani fiatlar yukselecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR