Yüksek orandan kredi çekenler için konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Kredi yapılandırması Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni kredi destek paketleri ile bir kere daha gündeme geldi. Peki yüksek faiz oranıyla kredi çekenler için yapılandırma mümkün olacak mı?

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2020 16:51 GÜNCELLEME 06.06.2020 16:58 EKONOMİ
Yüksek orandan kredi çekenler için konut kredisinde yapılandırma olacak mı?
Yüksek orandan kredi çekenler için konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisinde, faizler düştüğünde tüketici düşük faizden kredisini ödemek isteyebiliyor. Bu durumda tüketicinin ödemekte olduğu kredi borcu kapatılıyor, düşük faizden yeni bir kredi açılıyor. Bu işleme yeniden yapılandırma deniyor. Kredi yeniden yapılandırma olarak da adlandırılan refinansman, kullanılmış bir kredinin kapatılarak daha düşük faiz oranları ile yeniden kredi kullanılması işlemi olarak biliniyor.

 

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA OLACAK MI?

Konut kredisinde faiz oranları 0.64 - 0.74 aralığında olacak. Daha önce kredi çeken vatandaşlar ise konut kredisi yapılandırması müjdesi bekliyor. Konut kredisi yapılandırması için henüz bir açıklama yapılmadı. Ev sahibi olabilmek için banka kredisi kullananların son dönemlerde sık sık aradığı konulardan biri de konut kredisi yapılandırması.

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA (FAİZ ORANLARI)

Sıfır veya ikinci el konutlar için, azami 500 Bin TL’ye kadar (500 Bin TL dahil ) azami 12 ay ödemesiz dönemli azami 180 ay vade ile konut finansmanı imkanı sunulacaktır.

 

İstanbul, Ankara ve İzmir’de azami kredi tutarı sınırı 750 Bin TL’dir (750 Bin TL dahil).

Sıfır Konut Kredi Hesaplama
Kredi Tutarı Kredi Vadesi (Ay) Faiz Oranı (%) Tahsis Ücreti Taksit Tutarı Yıllık Maliyet Oranı (%)
100.000 TL 180 0,64 500 TL 937 TL 8,1777

 

İkinci El Konut Kredi Hesaplama
Kredi Tutarı  Kredi Vadesi (Ay) Faiz Oranı (%) Tahsis Ücreti Taksit Tutarı Yıllık Maliyet Oranı (%)
100.000 TL 180 0,74 500 TL 1007 TL 9,4825
 
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Nurullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomiye katkı için paramızı ev almadan yana kullandık ama daha önceki olan kredi yapılandırılması gibi bizlerin de bu kredi yapılandırılmasında hakkımız vardır.Yetkililerin diğer konularda olduğu gibi bu konuda da duyarlı olmasını bekliyoruz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılandırın lütfen artık. Param olsa peşin alırdım. 3 aydır işkurdan maaş alıyoruz bu süreçte başvurup 3 ay kredi ötelettim ona bile faiz koydu banka. Yapın şu yapılandırmayı müşkülüz
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılandırma bekliyoruz verilmezse çok büyük haksızlık olacak bekliyoruz inşallah cumhurbaşkanımız bu müjdeyi verecek bizlere hayırlısı ile.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılandırma bekliyoruz hele böyle bi süreçde işlerimizin ve.gelirlerimizin olmadığı zamanda kıredi borçlarımızı nasıl odene bileceğini düşünürller devletimizin bu konuda yapılandırma yapmasını bekliyoruz
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılandırma bekleyen binlerce insan var, bizler bu süreçte krediminizi ödemekte zorlanıyoruz. Devletimizin ve kamu bankalarımızın destek olmasını bekliyoruz. Daha önce yapıldı yine yapılabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR