ABD'den Türkiye'ye 'dijital vergi' incelemesi

ABD yönetimi koronavirüs salgınına rağmen uluslararası ticarete yeni engeller getireceğine işaret eden adımlar atmaya devam ediyor. ABD, Türkiye ve birçok ülkede uygulanan dijital hizmet vergisi uygulamalarını incelemeye aldı. Söz konusu uygulama Google, Facebook gibi şirketlerin yerelde sağladığı hizmetlerden vergi geliri elde etmeyi hedefliyor

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2020 11:14 GÜNCELLEME 03.06.2020 11:18 EKONOMİ
ABD'den Türkiye'ye 'dijital vergi' incelemesi
ABD'den Türkiye'ye 'dijital vergi' incelemesi

ABD, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, İtalya ve Brezilya gibi pek çok ülkenin devreye aldığı veya devreye almayı değerlendirdiği dijital hizmet vergisi hakkında inceleme başlattı. İnceleme ABD'nin bu ülkeler aleyhine ek gümrük vergisi başlatmasıyla sonuçlanabilir ve ülkeler arasında süregelen uluslararası ticaret gerilimlerini artırabilir.

 

Bu vergiler Google ve Facebook gibi şirketlerin yerelde sağladığı hizmetlerden vergi geliri elde etmek için uygulanıyor. ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer yaptığı açıklamada "Başkan (Donald) Trump ticaret yaptığımız ülkelerin bizim şirketlerimizi adil olmayan bir şekilde hedef alan vergiler uyguladığını düşünüyor" dedi.

'TÜM ADIMLARI ATMAYA HAZIRIZ'

 

Lighthizer, "Şirketlerimizi ve çalışanlarımızı bu tarz bir ayrımcılığa karşı savunmak için gerekli tüm adımları atmaya hazırız" ifadesinde bulundu. ABD resmi gazetesinde yayımlanan belgeye göre Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Avrupa Birliği, Hindistan, Endonezya, İtalya, İspanya, Türkiye ve İngiltere'yi kapsayan inceleme çerçevesinde bu ülkelerin yetkili makamları ile konsültasyon talep edildi.

ABD YÖNETİMİ RAHAT DURMUYOR

ABD yönetimi koronavirüs salgınına rağmen uluslararası ticarete yeni engeller getireceğine işaret eden adımlar atmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce ABD Ticaret Bakanlığı da vanadyum metalinin ithalatının ulusal güvenliği tehdit edip etmediğini inceleyeceğini açıklamıştı.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • yorumcu baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin bir numara istihbarat ağı tabi ki önüne konulan engelleri aşmak istiyor, kendi dijital ağımızı kurmalıyız.
    Cevapla
  • Göktürk... 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinizden geleni ardınıza koymayın.. Mütekabiliyet esası gereği ne yaparsanız biz de aynısını yaparız. Nasıl olsa ticaret dengesi aleyhimize..
    Cevapla
  • Naim 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın conisi işine bak dokunma Aziz ülkeme Allah'ın izniyle Reis sayesinde elinde parlar.. Coniler biz Çanakkele Şehidi aziz ecdadın torunlarıyız. İşine bak koronada masken yoktu bizden istedin Reisimiz sana gönderdi bari utan
    Cevapla
  • X-FİLES 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle bu adam ile ABD'nin çöküşü başladı...
    Cevapla
  • sahin 3 yıl önce Şikayet Et
    gendi iç proplemlerini çözsünler önce zaval lı suçsuz insanları öldürdükleri yerer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR