İlginç tablo: Kimi illerde indirim 40 kuruşu aştı

Akaryakıt firmalarının benzin ve motorinde yapacağı indirim pompa fiyatlarına bugün itibariyle yansıtılmaya başladı. Bayilerin ve dağıtıcıların kar marjları üzerinden yapacağı indirimlerin 17-25 kuruş arasında olması beklenirken kimi illerde bu oran 40 kuruşu aştı. EPDK'nın kararı sonrası en yüksek indirim Hakkari'de gerçekleşirken, en düşük indirim ise Edirne'de oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2020 11:42 GÜNCELLEME 04.06.2020 13:07 EKONOMİ
İlginç tablo: Kimi illerde indirim 40 kuruşu aştı
İlginç tablo: Kimi illerde indirim 40 kuruşu aştı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun akaryakıt dağıtım şirketleriyle yaptığı görüşme sonrası alınan indirim kararı pompa fiyatlarına yansımaya başladı.

Söz konusu indirim petrol fiyatları ve döviz hareketlerinden bağımsız şekilde, doğrudan dağıtıcı ve bayinin kar marjlarından yapılacak.

 

İNDİRİM KARARI SONRASI İLGİNÇ TABLO

yenisafak.com'un edindiği bilgiye göre dün alınan karar sonrası benzin ve motorinde yapılacak indirim sonrası ortaya ilginç bir tablo çıktı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz indirimin 17-25 kuruş arasında olacağını belirtirken kimi ilde söz konusu indirim oranı 40 kuruşu aştı.

 

ÜÇ BÜYÜK İLDE İNDİRİM ORANLARI

Dün gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyan indirimler benzin tarafında İstanbul ve İzmir'de 27 kuruşa kadar çıkarken, motorinde ise bu rakam 25 kuruşu buldu. Ankara'da ise söz konusu indirimler yine akaryakıt firmasına göre değişmekle beraber motorinde 22 kuruş, benzinde ise 20 kuruşa kadar çıktı.

İndirimlerin pompa fiyatlarına yansımasıyla İstanbul ve İzmir'de benzinin litre fiyatı kimi bayilerde 5,58 liradan 5 lira 31 kuruşa, motorinin litre fiyatı ise 6,01 liradan 5 lira 76 kuruşa kadar geriledi.

EN YÜKSEK İNDİRİM HAKKARİ'DE

EPDK'nın kararı sonrası pompa fiyatlarına en yüksek indirim motorinde 41 kuruş, benzinde ise 30 kuruş ile Hakkari'de oldu.

Hakkari'nin yanı sıra indirimin pompa fiyatlarına en düşük yansıtıldığı il ise Edirne oldu. Edirne'de motorine 18 kuruş, benzine ise 8 kuruş indirim yapıldı.

En yüksek indirimin olduğu Hakkari'de benzinin litre fiyatı 5,49'a, motorinin litre fiyatı ise 5 lira 90 kuruş seviyesine kadar indi.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Ali Özen 3 yıl önce Şikayet Et
    Balıkesir Edremit de ki TOTAL de bezin 6.02.dahaçok zam gelmiş.
    Cevapla
  • Murat kıroğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Evvelden motorin ucuz diye motorinli araba alıyorduk şimdi benzin ucuz motorin pahallı ne yapalım dizel arabamızı satıp benzinli mi alalım. Gerçi şu anda araba fiyatlarıda uçmuş hele ikinci eller. Bayi fiyatı 200 bin olan arabanın 2. El fiyatı 220 bin el insaf
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Petrol ofisi zamanında satilmasaydi devlet fiyatları kendi kontrolünde bulundururdu petrol şirketlerine lütfen indirim yapın diye yalvarmazdi bu her işte böyledir devletin eli tüm sektörlerde olacak herşeyi sat ozellestir ondan sonra şirketlere ricada bulun nolur pahalıya satmayın diye adamlar kârına bakar seni beni düşünmez ticaret bu mesela bugün halk ekmek olmasa belki ekmegi üç liraya yerdik halk ekmek firincilari firenliyor herşeyde böyledir bu yani işin özeti özelleştirme politikası yanlış bir politikadır devlet zarar bile etse rekabet ortamı tesis etmelidir
    Cevapla
  • Baltacı Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlar bir gün önce 20 krş LPG ye zam yaptılar uyuma hükümet uyuma adamlar dalga geçiyor Millet le. bu ülkede araçların yüzde 40 ı LPG li
    Cevapla
  • Izmit 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum insanlar benzin mazot indirim var TÜRKIYE de çoğunluk olan lpg ye gelen zammı kimse konuşmuyor
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse ses cikartmaz sa olacağı budur iste.ama.dogru 100 de 80 ni lpg li araclar allah sonumuzu hayir etsin
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu elektrikliler bi çıkarsınlar o zaman görücez petrol fiyatlarını millet mecburiyetten alıyor
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar haklısın da ondada olan sana bana olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR