Vatandaş rahat bir nefes alacak! Doğal gaz faturalarıyla ilgili önemli gelişme

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; enerjide dışa bağımlı olan Türkiye, petrol fiyatlarındaki gerilemenin meyvelerini yılın ikinci yarısında toplamaya başlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2020 06:43 GÜNCELLEME 15.06.2020 13:32 EKONOMİ
Vatandaş rahat bir nefes alacak! Doğal gaz faturalarıyla ilgili önemli gelişme
Vatandaş rahat bir nefes alacak! Doğal gaz faturalarıyla ilgili önemli gelişme

Brent petroldeki tarihi düşüş, doğal gaz alım fiyatlarıyla ilgili hesaplamaları da güncelleyecek. Bu kapsamda ithalat fiyatları düşecek, Rusya'ya daha az ödeme yapılacak.

 

YENİ KONTRAT SÖZLEŞMELERİYLE TÜRKİYE'NİN ÖDEYECEĞİ FİYAT AŞAĞI DÜŞECEK

Türkiye, 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere ikinci çeyrekte ithal ettiği her 1.000 metreküp gaz için ortalama 230 dolar ödüyor. Fiyat, önümüzdeki süreçte petroldeki düşüşe bağlı olarak gerileyecek. Buna yönelik hesaplamalar büyük ölçüde tamamlandı. Gaz fiyatlarında yeni kontrat sözleşmelerinin, 1 Temmuz'da 183 dolar seviyesinden gerçekleşmesi öngörülüyor. Yani her bin metreküp gazda 47 dolar ucuzluk sağlanacak.

 

FATURALARA EKİM AYINDA YANSIYACAK

Söz konusu indirimin hane halkına yansıması ise ekim ayını bulacak. Kış başında yapılacak düzenleme ile birlikte, faturalarda yüzde 20 civarında düşüş bekleniyor.

Türkiye, yılda 45 milyar metreküp doğal gaz tüketiyor. Rusya, Azerbaycan ve İran'dan boru hatları üzerinden uzun dönemli anlaşmalarla gaz ithal ediliyor. Son yıllarda BOTAŞ, fiyatı daha ucuz olan sıvılaştırılmış gaz alımına da ağırlık vererek, fiyatları dengede tuttu.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Yansısa neolur yansıması neolur yaz geldıdızaten kışın önemli zaten budaatden sonra
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Buradan yetkililere sesleniyorum evim müstakil Aralık. Ocak. Şubat 750 840 730 fatura ödedim. Küsüratıda var hatırlamıyorum. Toplam eylülden mayısa 4.000 tl ye yaklaştı.tek aile. İndirim olsa çok iyi olur. Garibanın duasını almadan olmaz fiyatlar çok yüksek.
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün sinirlenmeyeceğim.
    Cevapla
  • Mustafa Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber İstanbulluları ilgilendirmiyor. Papazoğlu baştayken faturalarda bırakın indirim yapılmayı zam olmasın o bile büyük kârdır. Ama nerdee...
    Cevapla
  • dursun 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdide iskide birşeyler oluyor. faturalarda önceki ay rakamları yazılmıyor enson ocakta yazılmış mesela 720metreküp. sonrakilerdeyse 11-12-13 son gelendeyse rakam birden 21e çıkmış 48ile 54tl arası fatura bu sefer 92tlye çıkıyor acaba chp klasiği 2,köknel vakasımı başladı acep.geçenlerde doğalgazla bir atılım başlattılar buda sanki iski kazığı.istanbul bu sana layıktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR