Bakan Kurum'dan önemli Haliç açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Haliç'teki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor. Cumhurbaşkanımız Haliç'i gezilir, yürünebilir ve oturulabilir hale getirdi. Bu noktada gördüğümüz görüntüler içler acısı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2020 13:46 GÜNCELLEME 14.06.2020 13:47 EKONOMİ
Bakan Kurum'dan önemli Haliç açıklaması
Bakan Kurum'dan önemli Haliç açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası'nda yapılacaklara ilişkin açıklamalarda bulunurken Haliç'teki kirliliğe yönelik olarak "Haliç'teki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor." dedi.

 

 

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

Ayder'in içinden geçen yolda bütün kaldırımları, aydınlatmaların, kanalizasyonların tamamını yeniliyoruz. İlk etap Haziran sonunda bitiyor. Bu proje kapsamında korkuluktan kaldırımına yenileyeceğiz, Ayder'imize yakışan altyapıyı kavuşturacağız. Yürüyüş yolu, teraslarımıza vatandaşlarımız gelip doğal güzellikleri hissedecekler.

 

 

Termal otelimizi bölgeye kazandırmış olacağız. Otopark problemini çözmek amacıyla Ayder'in girişine 1750 araçlık kapalı otopark inşa ediyoruz. Gelen ziyaretçiler araçlarını bırakıp, ring seferleriyle işletmelerden faydalanabilecek. Bu projenin ihalesi yapıldı, önümüzdeki yıl tamamlanacak.

Rize merkezindeki belediye bloklarındaki dönüşüme başlamış olacağız. Esnafın talebi Eylül ayında dönüşümün başlamasını istiyorlar. Toplam yatırım bedeli 900 milyon lira olacak. "Türkiye'nin her yerinde dönüşüm" dedik. Vatandaşımızla bu dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız.

Karadeniz'de 611 binanın taşkın riski altında olduğunu tespit ettik.

HALİÇ HEPİMİZİN İÇİNİ SIZLATIYOR

Haliç'teki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor. Cumhurbaşkanımız Haliç'i gezilir, yürünebilir ve oturulabilir hale getirdi. Bu noktada gördüğümüz görüntüler içler acısı. Kirliliğin sebeplerini araştırıyoruz. Çıkan sonuçlara göre hareket edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken yatırımları yapması gerekiyor. Bakanlık olarak her türlü işbirliğine hazırız. Belediyemiz bu noktada yatırım yapmama sürecine girerse Haliç'i kimsenin insafına bırakmaz, gerekli yatırımları yapmak için seferber oluruz.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Denetimsizler 3 yıl önce Şikayet Et
    Zabıtalar kadar Devletten maaş alan mÜfettişler ve konunun uzmanları mesul değilmi. Müfettişlerin yaptırım gücü var ceza kesme ve işyeri mühürleme gücü var. Neden sadece belediyeler suçlanıyor.Masabaşından bir zahmet kalksınlarda denetim yapsın kodamanlar.
    Cevapla
  • Cömert 3 yıl önce Şikayet Et
    Halka hizmet Hakka hizmettir. Balık bilmesse Halık bilir. Meyve veren ağaç taşlanır. Ana gibi yar istanbul gibi diyar olmaz. Bu şehir yanarsa sebebi bu nankör ve sefillerdir.Rabbim bizi bu gafillerle birlikte yakma.
    Cevapla
  • kastamonulu 3 yıl önce Şikayet Et
    yav ellemeyin temizlemeyin bu millete müstehak iyilik yaranmaz papazoglunun işi degilmi o temizlesin
    Cevapla
  • yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya ya ya şa şa şa bakan kurum çok yaşa
    Cevapla
  • Muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz hükümet olarak yaptsanız imamoğlu ne iş yapacak. Herkes verdiği oyun cezasını çeksin ne diye yapacaksınız. Adam yol yapmıyor bakanlık yapıyor, adam halici temizlemiyor bakanlık temizlemeye kalkıyor. Seçimide bin türlü yalanla kazanıyor. Bırakın ne diye yapacaksınız. Herkes işini yapasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR