Bakan Pakdemirli'den kurbanlık hayvan açıklaması! Kimse endişe etmesin

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "(Kurban Bayramı) 1,2 milyon büyükbaş, 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Geçen yıl da aşağı yukarı 800 bin büyükbaş kesildi 2,7 milyon da küçükbaş kesildi. Yani her yıl aşağı yukarı yüzde 50'i daha fazlasını sektör hazır ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2020 15:00 GÜNCELLEME 21.06.2020 15:41 EKONOMİ
Bakan Pakdemirli'den kurbanlık hayvan açıklaması! Kimse endişe etmesin
Bakan Pakdemirli'den kurbanlık hayvan açıklaması! Kimse endişe etmesin

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kurban Bayramı ile ilgili "1,2 milyon büyükbaş 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Geçen yıl da aşağı yukarı 800 bin büyükbaş kesildi 2,7 milyon da küçükbaş kesildi. Yani her yıl aşağı yukarı yüzde 50 daha fazlasını sektör hazır ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın." dedi.

 

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Bakan Pakdemirli, Çerkeş ilçesinde bulunan hayvan pazarını ziyaret etti.

Burada Vali Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Pakdemirli, yapımı süren hayvan pazarını inceleyerek Belediye Başkanı Hasan Sopacı'dan bilgi aldı.

 

 

"VATANDAŞLARIMIZIN DİNİ VECİBELERİNİ YERİNE GETİRMELERİ KONUSUNDA ENDİŞELERİ OLMASIN"

Pakdemirli, burada yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar konusunda vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda eksik olmadığını belirten Pakdemirli,  "1,2 milyon büyükbaş 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Geçen yıl da aşağı yukarı 800 bin büyükbaş kesildi 2,7 milyon da küçükbaş kesildi. Yani her yıl aşağı yukarı yüzde 50 daha fazlasını sektör hazır ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın." diye konuştu.

HAYVAN PAZARLARINDA EL DEZENFEKSİYONU VE ATEŞ ÖLÇÜMLERİ YAPILACAK 

Koronavirüs salgını nedeniyle hayvan pazarlarında ve kesim yerlerinde gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Gelenek gereği hayvan pazarında tokalaşma oluyordu. Artık bu sene içinde bulunduğumuz ve hala devam eden pandemiden dolayı da bu tokalaşmalar olmayacak. Mümkün mertebe sosyal mesafelerle bu işler halledilecek. Maskesiz asla hayvan pazarlarına girilmeyecek. El dezenfeksiyonu ve ateş ölçümleri yapılacak. Satış yerinin etrafları sınırlandırılacak, hayvan satış yerlerinde uygun giriş ve çıkış kapıları oluşturulacak."

Kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve nakil belgesi olmayan hayvanların asla hayvan satış yerlerine, kurbanlık satış yerlerine alınmayacağını vurgulayan Pakdemirli, "Çadırlar arası mesafe en az 2 metre olacak. Hayvan belgeleri 'Haysag' uygulamasından sorgulandıktan sonra hayvanın alım satım işlemleri gerçekleşecek. Bu sene her yıl olduğu gibi zaten hijyen tedbirlerini maksimum seviyede uyguluyorduk ama kovide özel bazı ekstra tedbirler aldık. İnşallah vatandaşlarımız dini vecibelerine istedikleri şekilde, istedikleri konforda yerine getirebilecekler." diye konuştu.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Rhonin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya sıkıntı etmeyin olmazsa ithal ederler
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel sıkıntı olacağa benzemiyor hayvan konusunda... Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'ya iyi gelecekler nasip etsin ve akıl versin. Umarım döviz sıkıntısından da kurtuluruz...EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım ve kurallara uyalım. Hayırlısı ney ise o olsun.
    Cevapla
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Yetişebilecek miyiz bakalım kurbana
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Güncel canlı hayvan kilo fiyatı yazarmısınız Ankara da, veya başka yer büyükbaş, küçükbaş
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Endişe Kurban yoklugu deil , kurban parası sayin bakanim..
    Cevapla
  • MEKANSIZ 3 yıl önce Şikayet Et
    paran yoksa zaten kurban düşmüyor
    Cevapla
  • Kanka44 3 yıl önce Şikayet Et
    Emekli ye kurban parası işçiye kurban parası var ama memura yok anlaşılan vatandaş sen memursun
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurban vacip bir ibadet. Fakire şart değil, cimriye ise ağır değil. Bırakın hayvancılar da para kazansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR