Bayer 11 milyar dolar ödeyecek

Alman ilaç ve kimya şirketi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesini içeren tarım ilacının kansere yol açtığı gerekçesiyle ABD'de hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gittiğini ve davacılara 10,9 milyar dolar ödeneceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2020 08:47 GÜNCELLEME 25.06.2020 08:48 EKONOMİ
Bayer 11 milyar dolar ödeyecek
Bayer 11 milyar dolar ödeyecek

Bayer'den yapılan açıklamada, yabani otlara karşı kullanılan Roundup isimli ilaçta bulunan glifosat maddesinin kansere yol açtığı iddiasıyla şirket hakkında ABD'de açılan davalardan vazgeçmeleri için davacıların yüzde 75'i ile anlaşıldığı bildirildi.

10,9 milyar dolarlık ödeme karşılığında yaklaşık 125 bin davanın dörtte üçünün geri çekileceği belirtilen açıklamada, olası davalar için de 1,25 milyar dolar ayrılacağı kaydedildi.

Bayer, 2018'de ABD'li tarım şirketi Monsanto'yu 63 milyar dolara satın almasının ardından Monsanto'nun geliştirdiği Roundup isimli glifosat içeren zirai
ilacın kanser oluşumunu tetikleyen önemli bir unsur olduğunu iddia edenlerin açtığı davalarda milyarlarca dolar para cezası ve tazminat ödemeye mahkum edilmişti.jk

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • öz 3 yıl önce Şikayet Et
    amerika davalarla yolunu buluyor.
    Cevapla
  • ihtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'da her türlü dengesizlik var, zorbalık sadece poliste değil hukuk'ta da var, ne yani kanseri tetikleyen birçok şey hayatın içinde de var, adamların adalet sistemi abartılı kararlar almak üzerine kurulmuş, o kadar çok gıdanın içinde kanser olusumuna etki eden madde var ki şimdi bunları sayıp firmalara dava acsan dunya da firma kalmaz. tuttugu yerden kopartan laf olsun diye calısan bir adalet sistemi var AMERİGA'da.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR