AB'nin turizm listesinden ilk detaylar ortaya çıktı: Metinde Türkiye de var

Sınırlarını turizm amaçlı ziyaretçilere açmaya hazırlanan Avrupa Birliği'nin (AB) hangi ülke vatandaşlarını kabul edeceğine dair taslak listeye ulaşıldı. Metinde Türkiye de bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2020 19:29 GÜNCELLEME 25.06.2020 19:29 EKONOMİ
AB'nin turizm listesinden ilk detaylar ortaya çıktı: Metinde Türkiye de var
AB'nin turizm listesinden ilk detaylar ortaya çıktı: Metinde Türkiye de var

Sınırlarını turizm amaçlı ziyaretçilere açmaya hazırlanan Avrupa Birliği'nin (AB) hangi ülke vatandaşlarını kabul edeceğine dair taslak listeye euronews ulaştı. Metinde Türkiye de bulunuyor.

 

 

AB yetkilileri bir süredir hangi ülkelerden gelen turistleri kabul edeceklerine yönelik müzakereleri sürdürüyordu. Tartışmalı listenin haftaya çarşamba resmi olarak yayımlanması bekleniyor.

euronews'e konuşan Avrupalı diplomatlar, üye ülkelerin listenin son hali üzerinde henüz anlaşmaya varamadığını belirtti. Görüşmeler cuma günü devam edecek.

 

 

Listenin son halindeki ülkelerin vatandaşları 1 Temmuz'dan itibaren birlik sınırlarına turizm amaçlı giriş yapabilecek.

ABD ve Brezilya vatandaşlarına sınırlar kapalı

Diğer yandan AB yetkilileri, kapıların açılmayacağı ülkelere yönelik ikinci bir liste daha hazırlıyor.

Bu kapsamda Covid-19 salgınının merkez üssü haline gelen Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının girişinin yasaklanması bekleniyor.

Sınırların kapalı kalacağı ülkeler arasında Brezilya, Rusya ve Katar'ın da bulunması öngörülüyor.

TASLAK LİSTEDE HANGİ ÜLKELER VAR?

euronews'in AB kaynaklarından aldığı taslak listeye göre birliğin turizm amaçlı sınırlarını açmayı planladığı ülkeler şöyle:

Türkiye, Vatikan Şehri, Monako, Karadağ, Andorra, Sırbistan, Bosna Hersek, Ukrayna, Arnavutluk, Kosova, Kore, Demokratik Halk Cumhuriyeti, Türkmenistan, Vietnam, Çin, Tayland, Myanmar, Moğolistan, Japonya, Güney Kore, Gürcistan, Butan, Lübnan, Endonezya, Özbekistan, Hindistan, Tacikistan, Kazakistan, Palau, Yeni Zelanda, Avustralya, Dominika, Bahamalar, Saint Lucia, Uruguay, Jamaika, Küba, Guyana, Paraguay, Venezuela, Nikaragua, Kosta Rika, Kanada, Angora, Tunus, Namibya, Uganda, Mozambik, Mauiritius, Zambiya, Ruanda, Etiyopya, Fas, Cezayir, Mısır.

KAYNAK : ERUONEWS
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Filozof 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl Avrupa’ gideceğiz ... Konsolosluk Açık mı ?? VİZE Serbesti SÖZÜ tutulmadı ... Kalan son 6. Kriter için hiçbir Adım atılmadı ...
    Cevapla
  • MeM 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD nerde? :))
    Cevapla
  • cikarci avrupa 3 yıl önce Şikayet Et
    sen once turistlerin buraya gelmesine bir izin ver sonra biz bakariz istersek geliriz. hep bana hep bana olmaz
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle giderse Türkiye'nin o listeden çıkması muhtemel. Birleşik Krallık hariç bir çok AB ülkelesinin günlük vaka sayısı 300 ün altına indi. Çünkü orada maske takmayana tak diye ceza kesiliyor. Burada ise bazen kesiliyor bazen ise sadece uyarıyorlar. Böyle olmaz bu ! Akıllanmayanlar yüzünden bizlerde ceza ve işkence çekiyoruz... Allah ( CC ) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'mıza akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etsin. EVDEKAL alalım ve kurallara uyalım. Çok zor değil ki. Hayırlısı olsun bakalım...
    Cevapla
  • Turat a diyorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Heryere Boş yapmışsın, sen kendini yetiştirdin bi fayda ürettin ortaya bişey koydunda elinden mi aldılar ekmeğini, sen bi turat bi daha düşün provake mi acaba işün ;)
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çalış çalışma diyen mi var ? Ama hijyene önem vermeyi, mesafeye koymayı ve maske takmayı ihmal etme. Çok zor olmasa gerek bu üç şeyi uygulamak ?
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen evde kal senin tuzun kuru biz çalışmak mecburiyetindeyiz mecburuz geçinmek için çalışmalıyız borçlarını var iki yakamoz bir araya gelmiyor enflasyon almış başını gitmiş herşey pahalı hayat pahali tek ucuz olan insan hayati
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz size bize siniri acin dedikmi? Biz actikmi size siniri...para lazim deilmi. Size bizden zindik yok..ama chpl ve hdplileri bilemem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR