"Türkiye'ye gitmek akıllıca değil" demişti! Rezervasyonlarda büyük patlama

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'un Türkiye'ye tatile gitmek isteyen vatandaşlar için "Türkiye'ye gitmek akıllıca değil" ifadelerini kullanmasına rağmen, İngiltere, 6 Temmuz'dan sonra bazı ülkelerle seyahat koridoru açmaya hazırlandığını duyurdu. Bu ülkeler arasında İspanya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Finlandiya, Almanya, Türkiye ve Norveç'in yer alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2020 10:14 GÜNCELLEME 28.06.2020 16:09 EKONOMİ
"Türkiye'ye gitmek akıllıca değil" demişti! Rezervasyonlarda büyük patlama
"Türkiye'ye gitmek akıllıca değil" demişti! Rezervasyonlarda büyük patlama

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'ye tatile gitmek isteyen vatandaşlar için "Türkiye'ye gitmek akıllıca değil" açıklamasında bulunmuştu. Tur operatörü Corendon ise seyahat kasıtlamaları kalksa da kalkmasa da Türkiye’ye turist göndermeye başlayacaklarını açıklayarak resti çekmişti. Bugün ise İngiltere hükümeti, 6 Temmuz'dan sonra bazı ülkelerle seyahat koridoru açmaya hazırlanıyor. Bu ülkeler arasında İspanya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Finlandiya, Almanya, Türkiye ve Norveç'in yer aldığı bildirildi.

 

Hükümet kaynakları, seyahat koridorunun açılacağı ülkelere tatile gidenler için dönüşte 14 günlük karantina kuralının uygulanmayacağı belirtiliyor. Henüz resmen açıklanmasa İngiltere'den ismi haberlerde telaffuz edilen bazı ülkeler için rekor sayıda tatil rezervasyonu yapıldı.

 

Turizm şirketi TUI'den (Touristik Union International) bir yetkili, BBC'ye yaptığı açıklamada hükümetin kararını "ileriye dönük çok pozitif bir adım" olarak yorumlarken, "Sadece bu hafta içinde rezervasyonlarda yüzde 50 artış oldu. İspanya ve Yunanistan, bu yaz en popüler tatil adresleri olacak gibi görünüyor" dedi.

Lastminute.com adlı internetten tatil rezervasyonu operatörü ise geçen haftaya göre satışlarda yüzde 80 artışın gerçekleştiğini, bunda İspanya'nın İngiltere'den gipntina uygulamasını kaldırmasının etkili olduğunu açıkladı.

'İsveç ve Portekiz' liste dışı 

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, gerekli olmayan yurtdışı seyahatlere karşı tavsiye kararını 17 Mart'ta almıştı. Halihazırda ülkeye gelen herkesin 14 gün boyunca gösterdiği adreste kendini karantinaya alması isteniyor.. Ülkeye giriş yapanların kendilerini karantinada tutup tutmadıkları yapılacak ani ziyaretlerle denetlenecek ve uyulmadığının tespiti halinde de 1000 sterline kadar ceza kesilmesi söz konusu.

İngiltere'nin seyahat koridoru açacağı ülkelerin tam listesinin önümüzdeki hafta belli olması bekleniyor. Ülkelerin, trafik lambalarındaki gibi yeşil-sarı-kırmızı olarak risk değerlendirmesinde tutulacağı yeni uygulamada tam liste henüz netleşmiş değil.

İsmini vermeyen bir hükümet sözcüsü, yeni kararın halka yurtdışında tatil yapma imkanı sunacağını, ayrıca İngiltere ekonomisini de canlandıracağını dile getirirken seyahat kısıtlamalarındaki gevşemenin ne kadar süreceğinin salgının yayılma riskine bağlı olduğuna dikkat çekti.

Seyahat koridoru açılacak ülkeler arasında yer alması beklenmeyen ülkelerde vaka sayılarına bakılıyor. Son dönemde virüsün yeniden yayılmaya başladığı Portekiz'in liste dışı kalması bekleniyor. Ancak, İspanya'ya havayolu ile gidip karayolu ile Portekiz'e geçenlerin dönüşte nasıl tespit edilip karantina altına alınacağı ise bilinmiyor.

Virüs bulaşma katsayısının İngiltere'den yüksek olduğu değerlendirilen İsveç'in de liste dışında kalması öngörülüyor. 

KAYNAK : BBC Tükçe
YORUMLAR 2
  • ali Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu itlere gelin,demek onlara bagli olmak,demektir isteyen gelir istemeyen gelmez.Arzulari Corona yi bir firsat olarak kullanmak ve türkiyenin görünümü kötülemek diz çötürmek!
    Cevapla
  • altair 3 yıl önce Şikayet Et
    sen gelme gelen geliyor koronalı moronalı alıyoruz bakalim ne olacak
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR