Tüm dünyadaki ODTÜlüler buluştu, geliri öğrencilere burs oldu!

27 Haziran'da yapılacakken iptal edilen ODTÜ Mezunlar Günü; ODTÜ Mezunları Derneklerinin girişimi, ODTÜ mezunu girişimciler tarafından oluşturulan sanal etkinlik platformu Deal Room’un olanaklarıyla "uzaktan buluşma"ya dönüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2020 14:07 GÜNCELLEME 29.06.2020 14:13 EKONOMİ
Tüm dünyadaki ODTÜlüler buluştu, geliri öğrencilere burs oldu!
Tüm dünyadaki ODTÜlüler buluştu, geliri öğrencilere burs oldu!

Dünyanın dört bir yanındaki ODTÜ mezunları; dünyada bir ilki gerçekleştirdi,  sanal platform üzerinde 30 oturum, 50’den fazla bölüm toplantısı ve çok sayıda bire bir görüşmede bir araya geldi. Buluşmanın geliri de ODTÜ burs fonuna bağış olarak aktarıldı.

 

 

Her yıl geleneksel olarak Haziran ayı sonunda gerçekleştirilen ODTÜ Mezunlar günü bu yıl pandemi önlemleri kapsamında iptal edildi. Ancak ODTÜ mezunları, buluşmalarını ertelememeye karar verdi ve teknolojinin verdiği güçle 27 Haziran 2020’de dünyanın dört bir yanından mezunların katılımıyla sanal bir buluşma gerçekleştirdi.

Hem Türkiye hem de dünyadaki mezun dernekleri ve topluluklarının ortak girişimiyle ve “bi Dünya ODTÜLÜ 2020” ismiyle hayata geçen buluşmaya, 1.000’e yakın mezun,  bürokrasi, basın, akademi, özel sektör, kamu ve girişimcilik dünyasından toplam 91 konuşmacı katıldı.

 

ODTÜlü girişimcilerin kurduğu sanal etkinlik platformu Deal Room’da gerçekleşen buluşmada paralel 28 panel, 50’nin üzerinde sanal sınıf toplantısı ve ODTÜlü sanatçıların videolarından oluşan bir de mini konser gerçekleşti. Bunun yanında, platform içerisinde birbirlerini görebilen katılımcılar, gün boyu birebir tanışma toplantıları gerçekleştirdiler.

Dünyada bir ilk oldu, geliri ODTÜ öğrencilerine burs oldu!

Her sene mezunlar günü için binlerce mezun ODTÜ’ye geliyor, ancak dünyanın farklı ülkelerinde binlerce ODTÜ mezunu var. Son dönemde sanal platformların hızla gelişmesi artık mezunlarımızın bilgisayar ve cep telefonu ekranları ile böyle büyük bir buluşmaya katılmasına olanak sağladı. Dünyanın en büyük sanal mezun buluşması yanında katılanların birbirleri ile tanışabilmesine imkan da veren tarihi bir buluşma oldu.

Etkinlik aynı zamanda burs bağışı için bir kaynak yaratma üzerine tasarlandı. ODTÜlüler bu büyük buluşmaya kaydolarak ODTÜ öğrencilerine burs bağışı da yapmış olacaklar. Bağış, 20 öğrencinin yaklaşık bir senelik eğitimi için harcanacak.

20:40’ta başlayan “Nasıl bir ODTÜ, Nasıl bir rektör” panelinin detayları ve bir günlük buluşmanın tam programı ise şöyle:

20:40- 21:30 Nasıl Bir ODTÜ, Nasıl Bir Rektör?

Tam da rektör adaylarının YÖK başvurularının başladığı döneme denk gelen Bi’ Dünya ODTÜLÜ 2020 buluşmasında Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği’nin (OED) katkısıyla düzenlenen "Nasıl Bir ODTÜ, Nasıl Bir Rektör?” konulu panel buluşmanın en önemli oturumlarından biriydi.

ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Taymaz’ın yönettiği panelde geçtiğimiz dönemde öğretim üyelerinden en çok oyu almasına karşın atanmamış olan Profesör Doktor H. Nevzat Özgüven (Makina Mühendisliği 1973, şimdi emekli) ve geçmiş dönemlerde OED yöneticiliği yapmış olan Prof. Dr. Ali Gökmen (Kimya 1974, şimdi emekli) ODTÜ rektörünün evrensel değerlerin yanı sıra ODTÜ’nün temel değerlerine sahip çıkmasının önemine vurgu yaptılar. Mezunların büyük ilgi gösterdiği panele çok sayıda öğretim üyesi de katıldı. ODTÜ’nün iyi yönetilmesinin bölümlerden başlayarak tüm bileşenlerinin gözetildiği ve ODTÜ’nün ormanı dahil bütünlüğüne sahip çıkılarak mümkün olduğu belirtildi. Nevzat Özgüven konuşmasında; atanacak rektörün karşı karşıya bulunduğu durumu belirlerken "Önümüzdeki dönemde yalnız ODTÜ’de değil tüm üniversitelerde hayatın daha zor olacağını hepimiz tahmin edebiliyoruz.” dedikten sonra  "Böyle bir dönemde ODTÜ Rektörünün; üniversiteyi -tüm bileşenleriyle birlikte- arkasında görmeye daha çok ihtiyaç hissedeceğine” dikkati çekti.

Ali Gökmen ise OED’nin geçmiş dönemlerde rektör seçiminde önemli bir oynadığını belirtmiştir. Önümüzdeki dönemde mezunların rolünün de gözetilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yöneticiliğin diğer bileşenlerle bağ kurma yeteneğinin önemli bir özellik olduğunu ve potansiyel sorunların üniversite içinde çözülebilmesi olanağını geliştireceğini belirten Ali Gökmen bunun öğrenciler dahil tüm bileşenler için geçerli olduğu belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR