Altın fiyatlarında yükseliş baskısı artıyor! Uzmanlar uyardı: Sert hareket gelebilir

Altın fiyatları koronavirüs salgınına ilişkin endişelerden dolayı artan güvenli liman alımlarından faydalanıyor. Haftanın son işlem gününde altın fiyatlarını ABD'de hızla artan koronavirüs vakaları destekliyor. Uzmanlar artan vakalarla beraber altına olan talebin artmasıyla ons tarafında 2000 dolara kadar yükseliş bekliyor...

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2020 12:25 GÜNCELLEME 03.07.2020 14:27 EKONOMİ
Altın fiyatlarında yükseliş baskısı artıyor! Uzmanlar uyardı: Sert hareket gelebilir
Altın fiyatlarında yükseliş baskısı artıyor! Uzmanlar uyardı: Sert hareket gelebilir

Hem koronavirüs salgının piyasalar üzerindeki etkisi hem de düğün sezonunun açılması altın fiyatlarındaki yükselişi destekliyor.

4. HAFTAYI KAZANÇLA KAPATABİLİR

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde koronavirüs vaka sayılarının yeniden sert bir şekilde artmasının ABD'de beklenenden daha iyi gelen istihdam verilerine ağır basması ile birlikte üst üste dördüncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

 

 

Teksas eyaleti, ikinci en büyük günlük vaka sayısını açıklamasının ardından tutumunu değiştirdi ve halka maske takma zorunluluğu getirdi. Öte yandan, Florida eyaletinin en büyük yerleşim birimi Miami-Dade sokağa çıkma yasağı uygulayacak. Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, koronavirüsün daha kolay yayılmasına yol açan bir mutasyon geçirdiğine ilişkin işaretler olduğunu kaydetti.

KORONAVİRÜS PİYASALARI SERT ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR

ABD'de Perşembe günü açıklanan aylık istihdam raporu ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri ekonominin birbirine ile zıt resmini verdi. Aylık istihdam verisi, eyalet ekonomilerinin yeniden açılması ile birlikte olumlu bir tablo işaret ederken, diğer veri, virüsün yayılması ile birlikte bu eyaletlerden bazılarının yeniden açılma planlarını askıya alması ya da tersine çevirmesinin olumsuz etkilerini gösterdi. ABD piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı.

 

 

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:00'de ons başına 1,775.74 dolarda kaldı ve bu hafta yüzde 0.3 yükseldi. Fiyatlar Çarşamba günü 1,789.28 dolar ile Ekim 2012'den beri en yüksek seviyesini gördü.

Vadeli altın kontraları, Çarşamba günü ons başına 1,807.70 dolar ile Eylül 2011'den beri en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 düşerek 1,787.60 dolara indi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 değer kazanırken, platin yüzde 0.5 ve paladyum yüzde 0.1 prim yaptı.

ALTIN 2000 DOLARA KADAR SERT YÜKSELEBİLİR

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar, hazırladığı notta, "Güvenli liman talebi, artan piyasa riskinin altına yönelik daha güçlü bir talebe yol açabilecek olmasından dolayı altın fiyatları için önemli bir destekleyici konumunda," dedi ve "ABD'de Kovid-19 vakalarındaki sert artışlar ve Fed'den ilave destek beklentisi, altının 1,800 doların üzerinde seyretmesine ve hatta 2,000 dolar seviyesini zorlamasına yol açabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD Senatosu, Hong Kong'da muhalefeti susturmaya yönelik hareketlere karışan Çinli yetkililere uygulanacak yaptırımları onayladı.

*Dünyanın en büyük hedge fonu kurucusu Bridgewater Associates'ten Ray Dalio'ya göre, son merkez bankası hareketlerinin ardından sermaye piyasaları artık "serbest" değil. Dalio ayrıca yatırımcıların hisse senetleri ve altını, negatif faizlerden ve merkez bankalarının para basacak olmalarından dolayı tahvil ve nakite tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

*Altın piyasasında Mart ayında, küresel pandeminin fiziki altın ticaret rotalarını olumsuz etkilemesinden dolayı meydana gelen kaos diğer değerli metallerde yayılıyor. Bunun sonucu, gümüş ve platin için fiyat uyumsuzlukları ve Borsa stoklarında artış meydana geldi.

*Altın destekli borsa fonlarındaki (ETF) altın varlıkları artışını 15'inci haftaya taşıyarak 2010'dan beri en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştimeye yöneldi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın : 391 TL
Çeyrek altın: 642 TL
Ons: 1775
22 ayar bilezik: 358 TL
Reşat altın: 2,587

YORUMLAR 4
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    doğalgazı dolara endekslediler dolar yükselir ise kış zor geçecek
    Cevapla
  • mlym 3 yıl önce Şikayet Et
    Piyasayı korona değil yüzsüzler fırsatçılar etkiliyor ne yazık ki insanlar kazanma hırsı ile hep kaybeden oluyor.
    Cevapla
  • Ali Rıza BİNBOGA 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki düşecek...
    Cevapla
  • Ülkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bekle düşer hiç bir şey olmasa bile dünya kırize gidiyor o kadar sınırsız para bolluguna rağmen hiç bir şey geri gelmiyor ve düzelmiyor bunu bilenler altına yatırım yapıyor onun için geri gelse bile hop bu kez daha kuvvetli yukaraya atak yapıyor hepsi bu bu kadar yeter herhalde.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR