ASKON'dan kidem tazminatı açıklaması!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’de mahkemelerde en çok görülen davaların başında kıdem tazminatı davalarının geldiğini belirterek, bu konunun kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekirken, buna rağmen son dönemlerde kıdem tazminatı üzerinden oluşturulmaya çalışılan ortamı tasvip etmediklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2020 10:56 GÜNCELLEME 05.07.2020 12:29 EKONOMİ
ASKON'dan kidem tazminatı açıklaması!
ASKON'dan kidem tazminatı açıklaması!

Başkan Aydın,  ‘’Cumhurbaşkanımız Erdoğan ülke olarak hedeflerimizi ortaya koymuş, bununla birlikte kıdem tazminatı konusunun da köklü bir şekilde çözülmesi noktasında sendikalara bir çağrıda bulunmuştur. Mevcut sistemde sıkıntıların olduğu aşikârken, çalışanların yüzde 86’sı kıdem tazminatı hakkını alamazken, bir masanın etrafında toplanıp çalışan ve işvereni mağdur etmeyecek daha güçlü bir yapıyı konuşmak yerine, kırmızı çizgiler çizerek, sorunu halının altına süpürmekle bundan kaçınılmasını anlamamız mümkün değildir. Bu konuda masaya oturmak sendikaların boynunun borcudur’’ açıklamasında bulundu.

 

 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Karadeniz Bölgesi Başkanlar Toplantısı video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Toplantıda kıdem tazminatı üzerine gelen bir soruyu değerlendiren ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, kıdem tazminatı konusunda masaya oturmak sendikaların boynunun borcudur açıklamasında bulundu.

ASKON Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları söyledi;

 

 

İş dünyası öteden beridir kıdem tazminatı noktasında hem işverenler adına hem de çalışanlar adına sıkıntılar yaşamaktadır. Mahkemelerde en çok görülen davaların başında kıdem tazminatı konusu vardır. Çalışanların yüzde 86’sı kıdem tazminatını alamamaktadır. Bu konunun daha güçlü bir sistemle revize edilmesi gerekmektedir. Bu da işverenlerle işçiler arasında uzlaşı ile sağlanabilecektir.

Bugün gelinen noktada Cumhurbaşkanımız Erdoğan konuya ilişkin bir hedef çizmiş bununla birlikte kıdem tazminatı konusunun da köklü bir şekilde çözülmesi noktasında sendikalara bir çağrıda bulunmuştur. Oysa geldiğimiz noktada işveren sendikaları ile işçi sendikaları masaya oturup meseleyi enine boyuna ele alıp kalıcı çözümü tercih etmek yerine, böyle gelmiş böyle gider tarzında bir iradeye bürünmüşlerdir. Kırmızı çizgiler çizilmiş, sorunlar halının altına süpürülmüştür. Son dönemlerde kıdem tazminatı üzerinden oluşturulmaya çalışılan ortamı iş insanları olarak tasvip etmiyoruz.  Bu konuda mevcut sistemde sıkıntıların olduğu aşikârken, bir masanın etrafında toplanıp çalışan ve işvereni mağdur etmeyecek daha güçlü bir yapıyı konuşmaktan kaçınılmasını anlamamız mümkün olmamaktadır. Bir an önce karşılıklı taraflar bir araya gelmeli, çalışanın ve işverenin hakkını tam anlamıyla ortaya koyan, kalıcı çözüm odaklı bir sistemi oluşturmalıdırlar. Bu konuda masaya oturmak sendikaların boynunun borcudur.

YORUMLAR 3
  • Yeni Sistem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni sistemin işçi lehine hiçbir olumlu yanı yok. 60 yaşına kadar tazminat alamıyorsun ve 60 yaşında ise sadece %20'sini alıp emekli oluyorsun, kalanı emekli maaşına aylık olarak ilave ediliyor. Yani toplu para yok. Tamamen işveren lehine bir düzenleme.
    Cevapla
  • İşçi 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların gerçek hakkını verseniz hiç bir mahkemelik durum olmaz işverenin aç gozlulugunden oluyor her şey insanları asgari ücrete mahkum ettiniz hep biz kazanalım mantığı ile insanlara hayatını idame edecek maaş verseniz hiç Bir sorun kalmazdı ve calisanda iş veren için yapacağından daha fazlasını yapardı işini kaybetmemek için asgari ücrete her yerde iş bulurum mantığı ile çalışıyor insanlar bunu anlamanız lazım
    Cevapla
  • Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    İşçiye tazminatsız göndermenin yollarını arayacaklarına versinler tazminatı olsun bitsin. İşverenlerden bazıları sanki Brezilya dizisi gibi fırıldaklık yapıyor. Ben mahkeme ile aldım. Alın teri çalınmaz verilir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR