Almanya'dan Türkiye açıklaması: Hızlı bir hazırlık yapabiliriz

Almanya Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, Türkiye'ye seyahat uyarısının kaldırılmasının kısa sürede mümkün olabileceğini söyledi. Bareiß, "Durum iyi olursa, ki geçen hafta iyiydi, oldukça hızlı bir şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2020 14:16 GÜNCELLEME 06.07.2020 14:16 EKONOMİ
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Hızlı bir hazırlık yapabiliriz
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Hızlı bir hazırlık yapabiliriz

Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirilen seyahat uyarısının kaldırılması için hızlı bir adım atabileceklerini söyledi. Bareiß, "Durum geçen hafta iyiydi. Bu hafta da iyi olursa hızlı bir şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz" diye konuştu.

 

 

ALMANYA'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

RTL televizyonuna konuşan Bareiß, Türkiye'ye seyahat uyarısının kaldırılması ile ilgili flaş ifadeler kullandı. Bareiß, Türkiye'ye yönelik yasağın kısa sürede kaldırılması şansını yüksek gördüğünü söyledi.

 

 

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Bareiß, "Bu bağlamda, seyahati mümkün kılmak için önümüzdeki günlerde ne yapabileceğimizi düşünme aşamasındayız" ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN MESAJI VERMİŞTİ

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik turizm tutumuna çok sert tepki gösteren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bir kaybedersek onlar 10 kaybeder" diyerek resti çekmişti. Erdoğan, İngiltere'nin akıllıca davranarak Türkiye'yle turizmi sürdürdüğünü belirtmiş, Almanya'nın da kısa sürede bu tutumu göstereceğine dair izlenimleri olduğunu aktarmıştı.

BAKANLAR ALMANYA'YA GİTMİŞTİ

Bareiß, Türk hükümet yetkilileri ile geçen hafta yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini de sözlerine ekledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen hafta Berlin'de temaslarda bulunmuştu.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı bu iki yüzlü siyasi karararından vaz geçmeli. Ulan kötü bulgaristan seyahat listesinde Türkiye yok. Bunu hangi teknik nedenlerle anlatacaksınız.
    Cevapla
  • Gurbetcimiz yerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ve fransa basta ab ulkelwrinde bulunan gurbetcilerimiz butun tasarruflarini o ulkelerde bulunan bizim milli bankalarimiz ziraat halk vakif hangi bankamiz varsa tamamen oralara yatirsinlar gurbetci unutmasinki Turkiye guclu oldugu muddetce sizde guclusunuz bu sebeple orada kazanciniz icin gerekenler disinda tum yatirim ve tasarruflarinizi sizinde guclu olmaniza sebebi olan oz vataniniza gonderin tasarrufunuzu vataniniz banka ve finans kurumlarina yatirin
    Cevapla
  • RECEP 3 yıl önce Şikayet Et
    ALAMAN YA ÇOK AYIP EDİYORSUN sen bize ekmek oldun sen bize aş oldun sen bize iş oldun inkar edemeyiz . ama benim DOĞUSUN DAN BATISINA ÇOK AMA ÇOK KIYMETLİ VATANDAŞLARIM DA sana emeğini gençliğini sılasına olan hasretini verdi aslın da bize en son yok deyecek sen olmalısın EY ALAMANYA evladı babada anadan yuvadan yurttan babayı bala dan ayıran ALAMANYA yapma çünkü bu tavır sana ve asaletine yakışmıyor. parlayan YILDIZIN YANIN DA OL Kİ SENDE AYDINLANASIN.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanin Alman Turistlerinin ve Türk iscilerinin yapacagi harcamalari hem birlik icerisinde hemde Almanyada birakmak istiyorlar. Türistlerin gitmesine engel koyarken biz türk iscilerinin vatanimiza gitmesine engel olmalarini kesinlikle anlamakta güclük cekiyorum. AB, calisan Türkler gidip tatilimizi yapsak,trkiyeye byük katkimiz olacaktir. Almanya bunlari cok iyi bilmektedir. Bunu bildigi icin de cesitli bahaneler altinda yaptirim uygulamaktadir. Yaziklar olsun bunlara. Türkiye eski Türkiye degil. Karsilarinda gecmisin pisirik korkak Türkiyesi yok. Aslanlar gibi ülkeyi iyi yöneten Bogazin bogasi bir Türkiye var. Acin kapilari Türkiyeye
    Cevapla
  • Gercek1 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada durum sakat parayı iceride tutmak istiyorlar. 12.2020 ye kadar vergileri düşürdüler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR