Türk şirketler Libya'ya geri dönüyor

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, hükümet ve devlet kurumlarıyla Türk şirketlerin ülkeye dönüşünü görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 00:23 GÜNCELLEME 08.07.2020 00:24 EKONOMİ
Türk şirketler Libya'ya geri dönüyor
Türk şirketler Libya'ya geri dönüyor

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Serrac, Planlama Bakanı Tahir el-Cuheymi, Merkez Bankası yetkilileri ve ilgili kurumlarla, "olağanüstü koşullar nedeniyle kesintiye uğramış projelerin tamamlanması kapsamında elektrik ve enerji altyapısı başta olmak üzere Libyalılara etkili ve hızlı hizmet sağlayacak yeni projelerin Türk şirketleriyle yürütülmesi" konusunu masaya yatırdı.

 

 

Serrac, toplantıda "özellikle yarım kalmış projelere yeniden başlanarak tamamlanmasının özel sektörün de katılımıyla iki ülke arasında üzerine çalışılmış, dengeli bir ilişki için başlangıç noktası" olacağını vurguladı.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin Nisan 2019'da başkent Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırılar nedeniyle ülkedeki elektrik altyapısı büyük zarar gördü. Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesi Libya'nın en kalabalık şehri Trablus'ta günde sekiz saate varan elektrik kesintileri yaşanıyor. Libya hükümetinin, elektrik sorununu çözmek üzere Türk şirketlerle görüştüğü belirtiliyor.

 

 

YORUMLAR 3
  • Emirhan 3 yıl önce Şikayet Et
    10 yıldır duran alacaklarımızdan hiç söz eden yok
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 3 yıl önce Şikayet Et
    Alacağın var heralde, sen neden panik yapıyorsun cehape sendemi rahatsız oluyorsun Libya yayla ticaret yapmamızdan. Kaymağı avrupanınınmı yemesini istiyorsun.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım YAAA ALLAH BİSMİLLAH... Çok şükür Elhamdülillah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR