Faizler düşünce fırsatçılar hortladı

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, kamu bankalarındaki düşük faiz oranlarının piyasayı hareketlendirdiğini ancak yükselen konut fiyatlarının ‘fırsatçılık’ olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 15:32 GÜNCELLEME 08.07.2020 15:32 EKONOMİ
Faizler düşünce fırsatçılar hortladı
Faizler düşünce fırsatçılar hortladı

Kamu bankalarının, konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine indirmesi ile birlikte tüm yurtta olduğu gibi Ordu'da da emlak ve inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Haziran ayı başında düşürülen faiz oranları ve bir yıl sonra ödenmeye başlanması konut alacakların yüzünü güldürürken, fiyatlardaki artış ise kimi zaman insanları mağdur edebiliyor.

“Bu rakamlar piyasayı hareketlendirdi”

 

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, kredi faizlerinin inmesi inşaat piyasasının hareketlenmesini sağladığını ifade ederek, ilerleyen günlerde bu rakamların daha da düşeceğini umut ettiklerini belirtti. Yüce, “Müteahhitler ellerindeki stokları eritmiş oldu ve emlak ile inşaat piyasası hareketlendi. Sıfır dairelerde 0.64 ve ikinci el dairelerde 0.74 oranında bankalar işlem yapmakta, ilk sene ödeme almamakta. Bu rakamlar beklenene yakın piyasayı hareketlendirmiş oldu. Biz, faiz oranlarında Avrupa ülkeleri seviyesine düşmemiz lazım. Şuanda çoğu Avrupa ülkesinden yüksek seviyesindeyiz ama önümüzdeki yıllarda kredi oranlarının daha da düşeceğine inanıyoruz. Ülkemizde her alanda gelişmeler iyiye gitmekte ve bu da güzel bir tablo çıkartıyor. Geleceğimiz geçmişimizden güzel olacak. Konutta, inşaatta ve diğer sektörlerde bizi iyi günler bekliyor diye düşünüyoruz” diye konuştu.

”Konut fiyatlarında istenmeyen bir fırsatçılık yapılıyor”

Ordu’da müteahhitlerin yeni arsa arayışları içerisinde girdiklerini ancak bazı kişilerin fırsatçılık yaparak daire fiyatlarını yükselttiğini kaydeden Yüce, “Konut fiyatlarında istenmeyen bir oradan fırsatçılık yapılarak bazı müteahhitler konut fiyatlarını arttırmış oldu. Virüs hastalığından sonra ekonomide bir daralma olduğu düşünülerek hükumetimiz faiz oranlarını düşürdü, konut alımlarında da kolaylıklar sağladı. 12 ay ödememek ve faiz oranları düşük ama bazıları bunu fırsata düşürdü. Piyasalar can alsın diye yapılan bu harekete karşılık fırsatçılık yapılmaması ve fiyatların yükselmemesi lazımdı” dedi.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 5
  • aliveli 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet her zamanki gibi bir iş yapıyor ama neticesi ne olur düşünmüyor. denetleyen de yok. ev fiyatları 2 kat arttı. yazıklar olsun. sonra millet neden oy vermiyor oluyor. vermez kardeşim. veren de vermekten vazgeçer. böyle saçma sapan iş mi olur.
    Cevapla
  • ferhatt1905 3 yıl önce Şikayet Et
    satış yok daireler elimizde kaldı diye ağlıyorlardı, devlette hem daireler satılsın hemde fakir fukara ev sahibi olsun diye oranları indirdi.sonuç ne ?cebim biraz daha dolsun isterse haram olsun zihniyeti taşıyanlar var oldukça bu millete Allah yardım etsin her daim.
    Cevapla
  • Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes cebini düşünecek tabi isteyen alır istemeyen almaz bu kadar basit ..
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçıların yatacak yeri yok. Haram para tatlı geliyor demek ki. Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • Marem 3 yıl önce Şikayet Et
    Her daire 50 ila 100 bin arası zam yedi. Fırsat çığlığın çığır açtığı dönem
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR