Uber'e 25 milyon lira ceza

İnternet ve mobil uygulama üzerinden özel ulaşım hizmeti veren Uber, Danimarka’ya 25 milyon kron (yaklaşık 25 milyon lira) para cezası ödemeyi kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2020 15:10 GÜNCELLEME 10.07.2020 15:15 EKONOMİ
Uber'e 25 milyon lira ceza
Uber'e 25 milyon lira ceza

Kopenhag Polisinden yapılan açıklamada, ABD menşeli şirketin Avrupa’daki faaliyetlerini yürüttüğü Hollanda’da kayıtlı Uber BV’nin Danimarka’da taksicilik yasasını ihlal etmekten 25 milyon kron ceza ödemeyi kabul ettiği kaydedildi.

Açıklamada, bu nedenle Uber BV’ye yönelik dosyanın mahkemeye gitmeden kapandığı bildirildi.

Danimarka piyasasına 2014'te giren ve 2017'de ülkedeki faaliyetlerine son veren Uber için şoförlük yapan kişilere de para cezası kesilmişti.

 

 

YORUMLAR 3
  • Naif 3 yıl önce Şikayet Et
    Diğer ülkeler esnafına sahip çıkarken bizim içerdeki hainler uber için bilmem ne verecek duruma geldiler. Uber köşeyi döndü enkaz bırakıp gitti. Uber köşeyi dönerken anlık küçük çıkarlar peşinde olanlar için VATAN MİLLET BAYRAK diye kutsal değerlerden bahsedilemez. Bu kişiler her an her şeylerini çıkarları uğruna satabilecek kişilerdir. Aynı ayasofya camisini müze yapanlar gibi. Malesef içimizde ufacık menfaatleri için kutsallarindan vazgeçecek çok hain var.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde ufacık menfaat için hastayı, kadını,yaşlıyı, turisti hem dövüp hem tehdit edip hemde dolandıran daha sonra arabadan atacak kadar canavarlaşmış taksiciler var.
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Über Türkiyeye geri gelmeli biz taksicilerin eline düşmek insafına kalmak istemiyoruz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR