Ekonomik alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

İş gücü piyasasında normalleşme sürecinin hızlandırılması, Kovid-19 salgını gerekçesiyle iş akitlerinin feshedilmesini engelleyen uygulama ile kısa çalışma uygulamasının uzatılması, Soma'daki maden işçilerinin kıdem tazminatlarının ödenmesine ilişkin düzenlemelerin de bulunduğu İşsizlik Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2020 17:16 GÜNCELLEME 14.07.2020 18:45 EKONOMİ
Ekonomik alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de
Ekonomik alanda düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

İşsizlik Sigortası Kanunu ile ilgili teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. Dört AK Parti milletvekilinin imzasını taşıyan teklif on maddeden oluşuyor.

 

Teklif salgın kaynaklı zorlayıcı sebebe bağlı özel sektör işyerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan ile nakdi ücret desteğinden yararlananların çalıştıkları işyerlerinde haftalık çalışma sürelerine dönülmesi halinde, sosyal güvenlik primlerinin sigortalı ve işveren paylarının tamamı İşsizlik Sigortası tarafından karşılanacak.
Manisa Soma ilçesinde bulunan bazı ocaklarda çalışanların kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde hizmet akdi sona erdirilen işçilerin kıdem tazminatları Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tarafından ödenecek.

Yabancı plakalı araçla Türkiye'ye gelen vatandaşların yerli plakalı araçlarla aynı düzenlemeye tabi tutulacak.

KAYNAK :
YORUMLAR 2
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yalnız bazen duyuyor ve görüyorum...işsizlik sigortasını istismar edenler var,adam işinden çıkıyor,ya serbest kaçak çalışıyor,yada kayıt dışı işçi çalıştıran bir yere girip kayıtsız çalışarak hem bir kişinin işin elinden almış,hemde devletten yardım almış oluyor. bunu önlemenin yolu bence işsizlik ödeneği alanlara -eloktronik kelepçe- takılıp takip edilmeleridir.kaçak çalışıyorlarmı diye,
    Cevapla
  • müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    millet geçinemiyor kardeşim ondan olabilir mi acaba. enflasyon yüzde 40-50 ama biz yüzde 12 diyoruz. piyasadaki istediğin ürüne bak fiyat farkını anlarsın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR