Son dakika! Yerli otomobil TOGG için büyük gün: Fabrikanın ilk harcı atıldı

Son dakika haberi: "Türkiye'nin Otomobili" için büyük gün geldi çattı. Bursa'daki TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesislerinin inşaatı başladı. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yerli otomobil üretimindeki kararlılığını vurgulayarak, "Öyle veya böyle bu işi bitireceğiz. Ölmek var dönmek yok" dedi. Erdoğan ayrıca, 2022'nin son çeyreğinde aracın banttan inmesinin hedeflendiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2020 19:18 GÜNCELLEME 18.07.2020 23:56 EKONOMİ
Son dakika! Yerli otomobil TOGG için büyük gün: Fabrikanın ilk harcı atıldı
Son dakika! Yerli otomobil TOGG için büyük gün: Fabrikanın ilk harcı atıldı

Son dakika haberi: "Türkiye’nin Otomobili"nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni düzenlendi. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birbirinden önemli mesajlar verdi. 

Türkiye'nin yerli otomobil üretimi konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, daha önce başlatılan projelerin sabotajlarla nasıl sonlandırıldığını hatırlattı. "Öyle veya böyle bu işi bitireceğiz" diyen Erdoğan, "Elhamdülillah devletimizin hazinesi, maliyesi bu işi bitirmeye yeter" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmayla gerçeğe dönüştürüyoruz. Türkiye'nin Otomobili sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok yerinde ses getirdi. 

 

 

AŞAĞILIK KOMPLEKSLERİNİ ORTAYA KOYDULAR

Hayatlarında ülke ve millet hayrına bir tek çivi çakmamış olanlar koro halinde iftira etme yarışına koyuldular. Menüsünden başlatma tuşuna kadar projede açık aramaya çıktılar. Otomobilin kaputu da farı da varmış manşetleriyle aslında kendi seviyelerini, aşağılık komplekslerini ortaya koydular.

KORONAVİRÜSE RAĞMEN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Yıllardır içeriden ve dışarıdan sabotajlara maruz kalmış bir hayalin gerçekleşmesi karşısında milyonlarca yürek yeniden heyecana kapıldı. Biz de milletimizin beklentilerini boşa çıkarmamak için koronavirüs salgınına rağmen gece gündüz çalıştık.

Bugün inşaatına başlayacağımız sadece bir fabrika değildir. Burası insanların zihnindeki fabrika algısını kökten değiştirecek; içinde farklı tesislerinin olduğu devasa bir üretim kompleksidir. Milli otomobillerimizin üretim öncesinden sonrasına kadarki tüm süreçlerini buradan idare edeceğiz. Yani TOGG tarafından üretilecek tüm otomobillerin AR-GE'si ve tasarımı burada yapılacak, seri üretime yine burada geçilecek.

2022'DE BANTTAN İNECEK

Fabrikayı 18 ayda tamamlayıp, aracımızı 2022'nin son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz.

Daha tasarım aşamasında bu güzel eseri öldürmeye çalışanlara hep birlikte en güzel cevabı veriyoruz.

PROJELER HEP SABOTE EDİLDİ

Dünyada bütün başarıların arkasında azim, cesaret ve mücadele vardır. Başarıya giden yol çoğu zaman engellerle, mayınlarla, sabotajlarla, hatta ihanetlerle doludur. Türkiye'nin bir asra yaklaşan kalkınma mücadelesinde bunların hepsi fazlasıyla yaşanmıştır. Ülkemizin özellikle ekonomide, üretimde, sanayide, finansta, dış politika ve güvenlikte bağımsızlığını sağlamaya dönük tüm hamleleri gizli bir elin müdahalesiyle engellenmiştir. Nuri Demirağ'ın uçak fabrikası, merhum Erbakan hocamızın gümüş motor projesi birileri tarafından hep sabote edilmiştir. Devrim otomobil girişimi de son derece basit sebeplerle rafa kaldırılmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Devrim' arabasını incelemişti.

DEVRİM ARABALARINA DA AYNI ŞEKİLDE SALDIRDILAR

Devrim arabaları en başından itibaren öksüz kalmış; basın, bürokrasi ve siyasette güçlü uzantıları olan ithalatçı lobi tarafından basit gerekçelerle devre dışı bırakılmıştır. Türkiye'nin Otomobili'ni tanıttığımızda bizi eleştirenlerin hepsi 60 yıl önce Devrim arabalarına aynen bu şekilde saldırıyorlardı.

Son 18 senede neleri başardıysak sabotajlara, tehditlere rağmen başardık. Son 18 yılda tabiri caizse hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık. Sorunların, sıkıntıların, eksikliklerin büyüklüğü karşısında geri adım atmadık. Asla umutsuzluğa kapılmadık.

DEVLETİMİZİN HAZİNESİ BU İŞİ BİTİRMEYE YETER

Öyle veya böyle bu işi bitireceğiz. Ölmek var dönmek yok. Şunu da açık net söylüyorum: Herhangi bir aksilik oldu, elhamdülillah devletimizin hazinesi, maliyesi bu işi bitirmeye yeter. CHP'nin takoz siyasetine rağmen ülkemizi sanayiden üretime kadar her alanda hayalleriyle buluşturduk.

4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Fabrika alanında 4 binin üzerinde vatandaşımız istihdam edilecek."

BAKAN VARANK: OTOMOBİLİMİZ, ÇEVRE DOSTU TESİSTEN YOLA ÇIKACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise şu açıklamaları yaptı:

"Çevre dostu akıllı otomobilimiz, yine çevre dostu akıllı bir tesisten yollara çıkacak.

TOGG'un tedarikçileri arasında daha önce hiçbir ana üreticiyle çalışmamış gencecik girişimler, start-up'lar var. Bu firmalar farklı düşünüyor, yeni ve özgün işlere imza atıyor.

Yenilikçi ve peşinden koşulan işlere imza atmak için illa ki büyük paralara ihtiyaç yok. Entelektüel sermayeniz güçlüyse kapılar ardına kadar açılabiliyor."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Baskan 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun cumhurbaşkanıma ve başkanımızın bir sözüyle herkes kafasını sağa sola çevirirken elini taşın altına sokan bu babayiğitlere Allah sizlerden razı olsun tercihimiz sizlerin markaları olacak
    Cevapla
  • aölmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah utandırmasın başkanım(rte).Her zaman ve her daim sizlerleyiz. Bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun reis, artık yeter, milli arabama binmek istiyorum, allah gücünüze güç katsın, söylediklerin tarihi gerçeklerle sabit, artık durduramazlar inşallah, yapacağız kendi otomobilimizi, allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Türkiye li 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşünüyorum da bunlar o zaman olsaydı cumhuriyet e de karşı çıkarlardı
    Cevapla
  • KARA MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis icraat yapar .temel atar tören yapar. chp + sp+ip+hdp konsorsiyum ürünü ekrem istanbullularla dalga geçer gibi temel atmama çalışmama töreni düzenler.FARK BU.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR