İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Temmuz ayına ilişkin İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde 27 Temmuz’da başlıyor” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2020 10:26 GÜNCELLEME 20.07.2020 13:02 EKONOMİ
İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri belli oldu
İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 27 Temmuz’dan itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

 

 

Bakan Selçuk, “5 Ağustos’ta yapılması gereken Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Böylece Bayram öncesinde vatandaşlarımıza bu destekleri ulaştırmış olacağız. Ödemeleri, 27 Temmuz’dan itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” dedi. 

“Temmuz Ayına İlişkin Ödemeler 27-29 Temmuz Tarihleri Arasında Yapılacak” 

 

 

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Bakan Selçuk, “T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0-2 olanlara 27 Temmuz’da, 4-6 olanlara 28 Temmuz’da, 8 olanlara 29 Temmuz’da ödemeler yapılacak.” açıklamasını yaptı. 

 

YORUMLAR 5
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    10 ay işsizlik ödeneği haketmiştim sadece 1 ay kullandim sonra işe basladim.Simdi kısa calisma ödeneğinden faydalaniyorum 20 günümü işyeri 10 günümü devlet karsiliyor.Devletin karsiladigi 30 gün uzerinden 10 günü veriyor.Kazanılmış hak olan 20 gün malesef hak kaybina tabi tutuluyor böyle bir sistem yok dünyada yazık günah.Ver kardesim insanlar zaten mağdur benim olani bana vermiyorsun sonrada biz para dağitiyoruz oluyor dimi.Yazik degilmi bize.İnsanlara hakettigini vermeyip kesme yolunu secmek adilsizlikten baska birsey degil..
    Cevapla
  • bayırbucak 3 yıl önce Şikayet Et
    işsizlik sigorta fonu sağolsun
    Cevapla
  • Çiftçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye 1999 yılından önce sigorta girişi olan erken Emenli oluyorda, sonra girişi olan geç oluyor ilginç.60 yaşına kadar çalış diyor, hastalık var zaten herkeste, gençler işsiz, bu böyle olmaz.
    Cevapla
  • Abdullah Yanılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 95 girişliyim. Fakat 2026 yılında emekli olabiliyorum. Kim diyor erken emekli olduğumuzu. 5,700 gün yeterli ama benim olmuş 7,200 günüm. Kasım 2020 den itibaren 6 yıl yaş bekleyeceğiz ömrümüz olursa.
    Cevapla
  • bilalbagci 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru 50 sinde emekli olsun 20 30 sene emekli maaşı olsun bu ne kadar mantıklı? Nerden gelecek bu değirmenin suyu?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR