Ünlü borsa uzmanından kovid dönemi yatırım önerileri

Kurumsal Yatırımcı Richard Bernstein borsalardaki pozitif ve negatif olayların beraber değerlendirilmesi gerektiğini iki değişkenden birini görmezden gelmenin ahmaklık olduğunu belirtti

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2020 14:56 GÜNCELLEME 28.07.2020 15:00 EKONOMİ
Ünlü borsa uzmanından kovid dönemi yatırım önerileri
Ünlü borsa uzmanından kovid dönemi yatırım önerileri

ABD’de ikinci korona virüs kurtarma paketi gündemde yerini alırken ünlü Kurumsal Yatırımcı Richard Bernstein korona virüs etkisindeki borsalarda hayatta kalmak için strateji üretmenin öneminin altını çiziyor. Wall Street’in uzun yıllardır tanınmış ismi haline gelen Bernstein geri dönüş yolunun engebeli olacağını belirtiyor.

 

 

Kendi ismini taşıyan yatırım danışmanlığı şirketi Richard Bernstein Advisors’ın CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu olan Bernstein CNBC’ye verdiği röportajda yatırımcılara yaptığı uyarıda, “Portföyünüz bir miktar madde ve anti-madde düşünülerek konumlandırılmış olmalı” dedi.

Bernstein borsadaki pozitifleri ve negatifleri görmezden gelmenin ahmaklık olduğunu belirtiyor. Bu nedenle efsane yatırımcının müşterilerine önerdiği bakış açısı halter stratejisi yönünde. Richard Bernstein, “Portföyler, kovid-19'un yayılma ihtimalinin kötümserliğiyle birleştirilirken, tarihi parasal ve mali teşvikle ilişkili iyimserlik arasında dengelenmelidir" ifadelerine yer verdi.

 

 

Ünlü yatırımcı temel tüketici ürünleri ve sağlık sektörü hisselerinin güvende kalmak isteyen yatırımcılar için uygun olacağını, gelişmek isteyen yatırımcılarınsa ekonomik olarak daha hassas olan enerji ve ham madde sektörlerine yönelmesini öneriyor.

Küresel piyasalarda dolar endişe veriyor

Bernstein küresel piyasalarda iki yılın en düşük seviyesinde olan dolardaki düşüş sürecinin de farkında. Dolar geçtiğimiz üç ay boyunca küresel piyasalarda en güçlü rakip para birimleri karşısında %6 oranında değer kaybetti.

Bir önceki boğa piyasasının güçlü dolar ve düşük enflasyon ortamında gerçekleştiğini hatırlatan borsa uzmanı dolardaki değer kaybını önemli bir sürpriz değişken olarak görüyor. Bernstein’ın ifadelerine göre doların zayıflaması uzun zamandır sürdürdüğü piyasa liderliğini tehlikeye atabilir ve borsalarda enflasyonun desteklenmesine neden olabilir. Borsa uzmanı dolardaki değer kaybının yatırımcı stratejilerine etkisine ilişkin, “Dolar zayıflamaya devam ederse bu kesinlikle birçok yatırımcıyı üzebilir ve önceki portföyleri yeni ortam için uygunsuz hale gelebilir” ifadelerine yer verdi.

Altın halen yatırıma uygun

Yukarı yönlü riskleri de değerlendiren Bernstein özellikle altının ilgisini çektiğini belirtiyor. Yatırım uzmanı şirketinin çoklu varlık portföyünün yaklaşık %8’ini altın oluşturuyor.

Bernstein altına ilişkin, “İnsanlar altını enflasyon karşısında bir koruma olarak görüyor. Altın tarih boyunca belirsizlik karşısında çok iyi bir koruma sağlamıştır. Şimdiyse üzerinde bir momentum etiketi bulunuyor” ifadelerini kullandı. Onsu 2 bin dolara dayanan altının rekorlar kırmasına rağmen Bernstein altının halen yatırıma uygun olduğunu belirtiyor. Yatırım uzmanı röportajında, “ Şu anda kesin olarak bildiğimiz şey önümüzdeki yıllarda daha fazla belirsizliğin olacağı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • dolara hücum 3 yıl önce Şikayet Et
    altınını satan dolar alıyor. dolar tarihin en düşük seviyesinde. dolara hücum ediyorlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR