İstanbul Bilişim mağduru binlerce vatandaş isyan etti: 'Paramızı geri istiyoruz'

Teknoloji perakendecisi olarak Türkiye'de yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren İstanbul Bilişim, konkordato ilan ettiğini duyurdu. Firma satın alınan ürünleri göndermeyerek yüzlerce kullanıcıyı mağdur etmişti. Paralarını geri almak isteyen 30 bini aşkın mağdur vatandaş şimdi ne olacağını merak ediyor...

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2020 17:15 GÜNCELLEME 29.07.2020 17:15 EKONOMİ
İstanbul Bilişim mağduru binlerce vatandaş isyan etti: 'Paramızı geri istiyoruz'
İstanbul Bilişim mağduru binlerce vatandaş isyan etti: 'Paramızı geri istiyoruz'

İstanbul Bilişim'den teknoloji ürünü satın alan binlerce kullanıcı ürünlerinin kendilerine gönderilmediği ve para iadesi de alamadıkları gerekçeleriyle uzun zamandır sosyal mecralarda şikayetlerini dile getiriyordu.

 

 

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİLER

Ürünleri teslim edilmeyen ve para iadeleri yapılmayan vatandaşlar önce Tüketici Hakem Heyeti'nin yolunu tuttu ama tüketici lehine çıkan kararlara rağmen ücret iadesi yapmayan firmayı bir çok vatandaş savcılığa şikayet etti. 

"AYLAR OLDU PARAMIZI GERİ İSTİYORUZ"

Uzun süredir stok sıkıntısı yaşadığı bilinen firma geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ettiğini duyurdu.Konkordato ilanını haberini alan ve sayıları 30 bini aşan mağdur vatandaşlar şimdi sürecin nasıl ilerleyeceğini merak ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan mağdur bir vatandaş "Aylar önce alışveriş yaptım, ne ürünüm geldi ne de paramı iade aldım, çalmadığım kapı kalmadı onlarca kez aradım yine de olumlu dönüş alamadım. Şimdi konkordato ilan edildiğini duydum. Süreç nasıl işleyecek? Paramızı kimden ne zaman alabileceğiz bilmiyoruz. Binlerce mağdur var bir an önce açıklama yapılmalı" dedi.

 

 

Şirketten açıklama şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Bilişim, 2002 senesinden bugüne, e-ticaret sektöründe ve 160 çalışanı ile tüm Türkiye'yi kapsayan hizmet anlayışıyla çalışmaktadır. Son dönemde ülkemizde yaşanan kur dalgalanmaları ve ardından tüm dünyayı saran Kovid-19 salgını ile dünya genelinde üretim, tedarik ve lojistik sıkıntısı yaşanmıştır. Bunun akabinde oluşan aksaklıkları fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler ve çıkar amaçlı gruplar yüzünden sosyal medya da çıkan şirketimiz aleyhine propagandalar yüzünden şirketimiz çok zorlu bir sürece gelmiştir.

Konuya vakıf olmayan, tek amacı firmadan değişik yollarla kazanç sağlamak veya karalama olan kişiler yüzünden müşterilerimiz gereksiz bir paniğe sevk edilmiştir. İcra gibi süreçler kanuni zamanından önce uygulayarak bankalar nezdinde hareket kabiliyetimizi yitirmemize neden olunmuştur. Şirketimiz bu sebeplerden dolayı gereken likiditeyi sağlamak konusunda zorlanmaya başlamıştır. Bu süreç ticari faaliyetlerimizi etkiler hale gelmiştir.

Piyasa koşullarına göre faaliyetimize devam etmek, ödeme yapımızda sürdürülebilir değişiklikler yapmak, yasal süreçleri düzenlemek adına yönetim kurulu kararı ile yeniden yapılandırma süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talepli başvuru yapılmış, başvuru talebimiz mahkemece uygun bulunarak gerekli tedbir kararı verilmiştir."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • MEMET öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    adam paramızı almış ve urun gondermemiş paramızı istiyoruz ve veren yok bu adamlar fabrıka calıştırmıyor 30bin kişiyi nitelikli dolandırmış ve yetkilir sesiz nasıl bir işbu tuketiçiye konkorde bu sacmalıği sonlasndırın
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinde olmayan ürünleri sattılar aylarca. O kadar şikayete rağmen hiç bir yetkili dur demedi. Ürün var dediler sattılar ama göndermediler. Para iadesi isteyenlerin parasını da vermediler. Şimdi kanun arkasına sığındılar devlet korumasi aldilar. Vatandaş yine mağdur oldu.
    Cevapla
  • Durum bu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakkını aramak için önce avukata para bayılacaksın sonra adliyede haraç vergisi ödeyeceksin ,sonra yıllarca bekleyeceksin
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet görevlileri nerede, uyuyor mu aylardır...
    Cevapla
  • yaşar 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet vatandaştan para toplayarak önce kendi alacağını tahsil etmektedir.
    Cevapla
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadas bizim millet ucuz fiyat gordumu gavura dalar gibi girişiyor
    Cevapla
  • Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani senin düşünceme göre, firma haklı fakat ucuz mal diye sipariş veren vatandaşlar mı hatalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR