Rota Türkiye'ye döndü! Akın akın geliyorlar

İspanya’dan dönenlere 14 gün karantina uygulamasına geçen İngiltere’de, tatile çıkacakların yönü yine Türkiye ve Yunanistan oluyor. Turizmciler, Kovid-19 endişesi karşısında ise Türkiye’nin daha şanslı olduğunu belirtiyor

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2020 13:43 GÜNCELLEME 31.07.2020 13:43 EKONOMİ
Rota Türkiye'ye döndü! Akın akın geliyorlar
Rota Türkiye'ye döndü! Akın akın geliyorlar

Türkiye’ye tatile gelişte tarifeli seferlerin yanında charter uçuşların da başlamasıyla İngiltere pazarından turist akışı hızlandı. İngiltere, Kovid-19 nedeniyle yeniden sıkıntılı günler geçiren İspanya’ya gidip dönenlere 14 gün karantina uygulaması getirdi. Tatil dönüşü 2 hafta karantinada kalmak istemeyen İngiliz turistler arka arkaya İspanya tatillerinden vazgeçiyor. Normal şartlarda 15 milyon İngiliz’in İspanya’da tatil yaptığı biliniyor. Kovid-19’la birlikte dünyadaki seyahat tercihleri yarı yarıya azalmış olsa da, büyük çaplı bir İngiliz hareketinin daha Türkiye’ye kayması bekleniyor. Turizmciler, Yunanistan’a da ilgi olduğunu, ancak ülkenin sağlık altyapısının ‘yetersiz’ olduğunu değerlendiren turistlerin daha çok Türkiye’yi tercih edeceğini belirtiyor.

 

 

Charter uçuşlar Jet2holidays tarafından 15 Temmuz’da başlatıldı. Easyjet ve TUI ise Türkiye operasyonlarına 1 Ağustos’ta başlıyor. Şirketlerin ek sefer planı da var.

‘REZERVASYON ARTIYOR’

 

 

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, artık Türkiye’nin sağlık altyapısındaki gücünün tüm Avrupa’da iyi bilindiğini belirtirken, bu sayede İngilizlerin Türkiye tercihinin İspanya ve Yunanistan’dan önce geleceğini söyledi. İşler, “İngilizler temmuz ortasından bu yana geliyor. Yapılan yeni rezervasyonlarda ise 8 Ağustos’tan sonra Ege’ye ciddi talep var. Eylül ve ekim ayları ile kasıma kadar uzayan süreçte, büyük bir İngiliz akını olur. Rezervasyonlar bunu gösteriyor” dedi.

DOLULUKLAR YÜKSEK

İngiltere’den Türkiye’ye charter uçuşlara 1 Ağustos’ta başlayacaklarını hatırlatan Easyjet Holidays’in Türkiye partneri olan Diana Travel Genel Müdürü Burak Tonbul, başlayan charter’larda yüzde 80-90 arası doluluklar olduğunu gördüklerini söyledi. Tonbul, “Bu doluluklar bizlere de cesaret veriyor. Bu oranların korunarak tüm charter uçuşların benzer tabloda devam etmesi önemli. Sezonun kalan 3-4 ayının iyi doluluklarla geçmesini bekliyoruz” dedi.

İngiltere’nin kararının İspanya için üzücü olsa da, Türkiye için sevindirici olduğunu kaydeden Tonbul, Türkiye’nin tesislerinin hizmet kalitesiyle diğer rakibi olan Yunanistan’dan ayrıştığını ifade etti. Tonbul, “Bu nedenle talebin daha ziyade Türkiye’ye doğru olacağını düşünüyoruz. Pandemi nedeniyle rezervasyonlar çok kısa vadeler için geliyor. Mesela şu anda ağustos için geliyor, ardından eylül için oluşacak. O yüzden daha ilerisini göremiyoruz ama olumlu gidişi çok iyi hissediyoruz” diye konuştu.

‘GEÇEN YILIN YARISI OLACAK’

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, İngiltere kararının; Türkiye, Yunanistan ve İtalya’yı harekete geçirebileceğini söyledi. Uysal, “Tatile gittikten sonra kimse 14 gün karantinaya girmek istemez. Şu anda olumlu bir haber. Ancak tabii pandemi nedeniyle charter uçuşlar geçen yılın yarısı kadar olabilecek. Diğer taraftan İspanya kararının yansıması, tatile çıkmak için endişe verebilecek olması açısından da değerlendirilebilir. Yaşayıp göreceğiz” dedi.

‘PANDEMİ KOŞULLARINDA YÜZDE 100 DOLUYUZ’

ETİK Başkanı Mehmet İşler, ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’ sayesinde yerli ve yabancı turistin tesislere olan güveninin arttığını dile getirdi. Bu sayede özellikle ilginin Ege Bölgesi’ne doğru yoğunlaştığını vurgulayan İşler, şu değerlendirmeyi yaptı: “Antalya’da genellikle yabancı turist yoğunluğunun doluluklara etki etmesi ve büyük tesislere mevcut dönemde azalan ilgi ile tesislerin de çoğunun açılmadığı görülüyor. Marmaris ve Fethiye’de biraz daha iyi. Bodrum, Çeşme, Foça, Ayvalık çok iyi durumda. Kuzey Ege’den başlayarak aşağı doğru butik ve çok büyük olmayan, açma kapama maliyeti düşük olabilecek tesislerde her şey yolunda gidiyor. Sıfır rezervasyonla başlayan sektör, Ege’de yüzde 70-75 doluluklara geldi. Yani pandemi koşullarına göre yüzde 100 doluyuz. Bayramda ise en çok kişi başı 500-1500 lira bandındaki tesislerin tercih edildiğini görüyoruz.”

KAYNAK : Milliyet
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Bursa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ucbes zengin otelci para kazanacak diye hastalığı ulkeye cagriyoruz
    Cevapla
  • bitez 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesela,yunanistana tabak kırmak için giden bir turist sabah uyandığında bir bakmış adalar el değiştirmiş,adanın burcunda Türk bayrağı dalgalanıyor.Radyo dan Türk sanat müziği söyleniyor.Hasan mutlucan serhat türküleri okuyor.Turist şoka girdi- girecek,ne yapsın,baştan rotayı Türkiyeye çeviriyor. :)
    Cevapla
  • Mahsun 3 yıl önce Şikayet Et
    Akin akin korona getirmesinler sonra
    Cevapla
  • sen kurala uy 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen bastan Saglik Bakanimizin israrla sisyal mesafe maske termiz!ik tavsiyesine uy gerekli gereksiz ortaliklarda gezme iste o zsman virus durur dugunlerde asker gipondermelerde cenazekerde el ele kolkola halay cekip taziye icin kucaklasma sen kurala uy gerisini akisa birak
    Cevapla
  • Kochisar li 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben Hollanda da yasayan bir gurbetçiyim… Turkiye ye gitmeyin dediler, ama devletime güvenerek (sigortasız bir sekilde) gittim… Çok da memnun kaldım ve dün döndüm, çok da harika bir tatil gecirdim.. Devletimiz çok güzel önlemler almış… Turkiye Avrupa dan daha güvenli … Allah devletimize , baskanimiza güç kuvvet versin..
    Cevapla
  • dfghjkl 3 yıl önce Şikayet Et
    akın akın gelin inşaALLAH...
    Cevapla
  • Aciz 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah akın akında virüs getirmezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR