Yerli otomobil için müthiş hazırlık! 250 bin tane kurulacak

Türkiye, yerli otomobilin 2022’de banttan inecek olmasının heyecanını yaşarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da şarj istasyonları için çalışmalarına hız verdi. 2030’da 1 ilâ 2,5 milyon elektrikli aracın yollarda olacağı öngörülüyor. Her 10 araca 1 şarj istasyonu düşecek şekilde yaklaşık 250 bin şarj noktası oluşturulacak.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2020 10:59 GÜNCELLEME 31.07.2020 10:59 EKONOMİ
Yerli otomobil için müthiş hazırlık! 250 bin tane kurulacak
Yerli otomobil için müthiş hazırlık! 250 bin tane kurulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, ülke genelinde kurulacak şarj istasyonlarının yol haritasını masaya yatırdı.

 

 

250 BİN ŞARJ NOKTASI

Şarj istasyonlarının kurulumunda teknik ve idari hususların ele alındığı toplantıda, şarj yönetimi ve donanım standartlarının oluşturulması, gerekli mevzuat düzenlemeleri, fiyatlandırma, yavaş ve hızlı şarj gereksinimleri, ulusal projeksiyon ve uluslararası gelişmeler ele alındı. Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’de her bin kişiye 155 araç düştüğünü belirterek, “2030 yılına geldiğimizde 1 ila 2,5 milyon elektrikli aracın yollarda olacağını öngörüyoruz. Bu araçlar için her 10 araca 1 şarj noktası olacak şekilde şarj noktası planlaması yapıyoruz. Böylece yaklaşık 250 bin adet kamuya açık şarj noktası oluşturacağız” dedi.

 

 

ARAÇTAN ÖNCE ŞARJ ALTYAPISI

Şarj altyapısının araç piyasaya çıkmadan önce hazırlanması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Dönmez, konuyla ilgili bir çalışma grubunun oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin enerjisini, Türkiye’nin otomobiliyle buluşturacaklarını belirten Dönmez, şu bilgileri verdi: “Dünyada dijitalleşmenin artmasıyla elektriğin önemi daha da artıyor. Akıllı sistemler, yapay zekâ ve depolama gibi teknolojilerle enerjide ciddi bir değişim yaşıyoruz. Bugün elektriği sadece klasik anlamda tüketici dediğimiz kişi ya da kurumlar tüketmiyor. Tüketici kavramı insan yerine artık nesneleri ve nesnelerin interneti tabanlı bir enerji talebini de oyuncu yapıyor. Günümüzün oyuncuları artık TOGG örneğinde de olduğu gibi cansız nesneler ve yapay zekâ yazılımları da olabiliyor. TOGG’un her türlü yapay zeka temelli teknolojiyle eşleşecek ve onları yönlendirecek olması bunun en güzel örneklerinden birisi.”

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • Afyonkarahisar 3 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı ülkelere araçlarına para veriyoruz tüm kazandığımız para yabancı ülke gidiyor hep ülkemizde arabalar yabancı normal suv en düşük 250 bin tl benzinli yerli oto elektrik baya güzel olucak hem de yurdum insanı yapacak ülkeme parasi kalacak 300-350 olsun kapış kapış gider araç herkesin altında baktığımızda lüks araçlar var. Landlover jeep bmc audi mercedes wv ferrari, gibi bunların belini avrupa ihracat ülkemize çok büyük katkı sağlayacak sabırsızlıkla bekliyorum borç olsa o araba kredi alırım Allahın izni ile Inşaallah gurur binerim.
    Cevapla
  • Atakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel gelişmeler Allah'ın izniyle yollar yerli aracımızla dolup taşacak
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerli elektrikli ucuz olmalı. Vatandaşin %5,i değil, %95, alabilmesi lazım
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların pili bittiğinde nereye atılacak??
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Geri dönüşüm olacak
    Cevapla
  • burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    yerli otoyu 300 bine satışa çıksınlar millet kuyruğa girer. milletimiz için mevzu 300 bine alıp 400 bine satmaktır. ederi önemli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR