Bakan Pakdemirli'den mangal açıklaması!

Bakan Pakdemirli, "Yangına hassas dönemlerde bırakın mangal yapmayı vatandaşlarımızın ormana girmemesi gerekiyor. İçişleri Bakanımız akşam üzeri konuyu tekrar değerlendirmeye alacaklarını ve bu konuyla ilgili çalışma yapacaklarını söyledi" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2020 12:14 GÜNCELLEME 04.08.2020 14:14 EKONOMİ
Bakan Pakdemirli'den mangal açıklaması!
Bakan Pakdemirli'den mangal açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli TRT Haber'in yayınına konuk oldu. Orman yangınları ile ilgili son durumu paylaşan Bakan Pakdemirli, yangınların yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğuna dikkat çekti.

 

Bakan Pakdemirli ormanlarda mangalın nasıl önleneceği ile ilgili soru üzerine şu yanıtı verdi:

"Yangına hassas dönemlerde bırakın mangal yapmayı vatandaşlarımızın ormana girmemesi gerekiyor. İçişleri Bakanımız akşam üzeri konuyu tekrar değerlendirmeye alacaklarını ve bu konuyla ilgili çalışma yapacaklarını söyledi. Yangınların tek sebebi mangal değil ama ısının çok arttığı nemin düştüğü dönemde vatandaşları bilinçlendirmek ve bu konuya hassasiyet göstermek gerekiyor"

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • madenci 3 yıl önce Şikayet Et
    mangalla alakalı bişey var mı bilmem ama elinde sigara izmariti kaç kişi söndürerek camdan atıyor
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Mangal yemese ölür sanki zıkkımın pekini ye demek geçiyor içimden
    Cevapla
  • 20 ilde birden? 3 yıl önce Şikayet Et
    20 ilde birden ne mangalı? Internette her kürt bir kibritle ormana diye PKKnın kampanyaları var yıllardır biz mangalcı peşindeyiz gerçeklere kapattık gözümüzü. Askeri tesisleri mangalcılar yakıyormuş, mehmet akif kültür merkezini fabrika ve tersaneleri de mangalcılar yakıyor. Allah akıl versin.
    Cevapla
  • furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    birilerinin mangal keyfi yüzünden, yazık değilmi ciğerlerimize
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Bende gittim piknik alanına ormana. Ama ateşi belki 3 defa kontrol ettim. Su ile iyice gölleninceye kadar söndürdüm. Söndürmeden gidende oluyor taş ile toprak ile kapatmak gerekir. En fazla 3 dk alıyor. İnsanlar neden bu kadar duyarsız anlamıyorum.
    Cevapla
  • Ormanlarimiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Tedbirlere kurallara uymayarak ister dikkatsizlik ister ih mal isterse kazara mangal piknik aniz atesiyle veya sigara izmaniti mercek gorervi giren cam metal yanici kakici maddeleri atanlarin birakin yangina sebep olmayi tesbitinde dahi cok agir yaptirim ve para cesasi verilmeli Teror hainlik kalleslik dusmanlik icin yuzlerce yilda yetisen yuzbinlerce milyonlarca agac ve icinde hayvanlariyla yakan ulkemizin hatta dunyanin akcigerlerini yakankar jesinlikle idam edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR