Türkiye'den yeni Doğu Akdeniz hamlesi! Yerli ve Milli olarak üretildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yılın sonuna kadar Türk boğazları gemi trafik hizmetlerindeki yazılımları millileştiriyor. Yerli ve milli yazılım boğazlardan sonra KKTC ve Doğu Akdeniz’i de kapsayacak Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi için de kullanılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2020 09:07 GÜNCELLEME 14.08.2020 09:09 EKONOMİ
Türkiye'den yeni Doğu Akdeniz hamlesi! Yerli ve Milli olarak üretildi
Türkiye'den yeni Doğu Akdeniz hamlesi! Yerli ve Milli olarak üretildi

Deniz emniyetinin seyir, mal ve çevre güvenliğinin sağlanmasında en önemli unsur olan gemi trafik hizmetleri, dijitalleşen dünyada Türkiye’nin denizcilik alanında yapmış olduğu en önemli yatırımlardan biri. Gemi trafik hizmetleri radarlar, otomatik tanımlama sistemi, sensörler, normal ve gece görüş kameraları, telsiz haberleşme cihazları gibi birçok elektronik sistemin entegrasyonu ile oluşturuldu. Sistem deniz trafiğinden kaynaklanabilecek risk ve tehlikelere karşı çevre güvenliğini arttırıyor.

 

 

YERLİ VE MİLLİ YAZILIM

Konunun stratejik öneme sahip olmasından dolayı gemi trafik hizmetlerine ilişkin yazılımların yerli ve milli olması için geçen yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve HAVELSAN arasında protokol imzalanmıştı. Bu kapsamda ilk olarak Türk boğazları gemi trafik hizmetlerinin yenilenmesi ve millileştirilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yılın sonunda sistemin tamamlanması planlanıyor. Proje ile tüm bu altyapı millileştirilecek ve bu alanda teknolojik bağımsızlık sağlanacak.

 

 

DOĞU AKDENİZ VE KKTC

Bu yerli ve milli yazılım Türk boğazlarından sonra Türkiye’nin kritik önem verdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Doğu Akdeniz’i de kapsayacak olan Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi için de kullanılacak.

KKTC’YE GÖZETLEME İSTASYONU VE GEMİ MERKEZİ KURULACAK

Projesi kapsamında KKTC’ye 1 gemi trafik hizmetleri merkezi ile 2 trafik gözetleme istasyonundan oluşan gemi trafik hizmetleri sistemi kurulacak. Merkez ve istasyonlara ilişkin inşaat çalışmaları devam ediyor. Sistemin yazılım ve donanım olarak kurulumu ise inşaatları bittikten sonra Bakanlık tarafından tamamlanacak. Kurulacak gemi trafik hizmetleri sistemi Mersin gemi trafik hizmetleri ile entegre edilecek.

KUŞ UÇMAYACAK

Proje tamamlandığında Türkiye, Doğu Akdeniz’de egemenlik alanlarını 7/24 izleyerek kontrol edecek ve deniz egemenlik alanlarında stratejik konumunu sağlamlaştıracak.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Halk 3 yıl önce Şikayet Et
    S400 lerimizi de kuralım tamam.
    Cevapla
  • cengizkaman 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye cumhuriyeti devleti herzaman ileriye bakmalı bu gemi trafik hizmetleri kısa adı vts ülkemize cok ley katar bir vts calışanı olarak heryerde 24 saat gözümüz olacak süper allah kolaylık versin daha iyilerine inş
    Cevapla
  • Super guc Turkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah Allah CC izniyle uzayda yerli milli uydularimizi hafada yerli milli muharebe ucaklarimizi yerli milli orta uzun menzil kitalalararasi balistik uzun menzilli hava savunma fuzelerini cok etkili tank top...silah ve muhimmatlarla her tur ve tarz sivil ve askeri ucagi en hizli yhtreni sivil askeri saglik teknoliji bilisim dijital yazilim elektirik elektronik ...her alanda haber sayfalari zafer ve basarilarimizla doldurmamizi Allah CC en kisa zamanda gormek nasip eder
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli kıta sahanlıgı .koruma radari yapmalıyız .koral türü tum ulkenin etrafına yerlestirmeli yiz . En ufak bir yanlışta .suda yuzen gemi .sistemi çöküp ters dönmeli
    Cevapla
  • M.i 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu konuda çalışan ne kadar personelimiz varsa hepsine zihin fikir basiret firaset gayret ve azim kararlılıkla başarmak hemde en üstün en yüksek en ileri enleri başarmak nasip etsin deniz hava ve karada başarılı olmak mecburiyetindeyiz düşmanımız çok dostumuz az ancak yüce rabbim bize yeter Allah c.c.yar ve yardımcımız olsun Türkiye olarak milli uydumuzu kendi ülkemizde yapıp kendi ülkemizde yörüngesine gönderebilir hale gelmeyi uçağını füzesini gemisini tankını topunu nükleer bombasını yapan ülke olmamızı kendinden başkasına muhtaç olmayan ümmet ve millet eylesin amin esselamün aleyküm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR