Devletten dar gelirli vatandaşlara 40 bin TL yardım! Barınma yardımı 2020 başvuru şartları

Dar gelirli vatandaşlar için verilen 40 bin TL barınma parası başvuru nasıl yapılır? Devlet ev yapacak veya evini onaracak dar gelirli vatandaşlara barınma yardımı yapıyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında artan yardım parasına başvurunun nasıl yapılacağı ise en çok merak edilen konular arasında yerini alıyor. İşte barınma yardımı ve kira yardımı başvuru şartları...

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2020 12:40 GÜNCELLEME 15.08.2020 12:41 EKONOMİ
Devletten dar gelirli vatandaşlara 40 bin TL yardım! Barınma yardımı 2020 başvuru şartları
Devletten dar gelirli vatandaşlara 40 bin TL yardım! Barınma yardımı 2020 başvuru şartları

Devletten dar gelirli vatandaşlara 40 bin TL barınma yardımı yapıyor.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dar gelirli vatandaşlara ev yapımına ilişkin 25 bin lira ev onarımında 15 bin lira ödendiğini duyurmuştu. 2020 yılında ise Koronavirüs ile mücadele kapsamında yardım miktarının arttırıldığını açıkladı. Peki devlet yeni düzenleme ile birlikte dar gelirli vatandaşlara kaç TL barınma ücreti ödeyecek? Ev yapımı ve onarımı için verilen yardımlar kaç TL oldu? İşte merak edilen sorunun cevapları...

 

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA EV YARDIMI 40 BİN TL OLDU! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Koronavirüsle mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane alınacak azami yardımın 15 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkarıldığını açıkladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?

Barınma yardımı hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartı aranıyor.

 

Dar gelirli vatandaşlar, ev onarım ya da ev yapımı için destek ödemelerinden SYDV 'lere ya da Çalışma il Müdürlüklerine müracaat ederek yararlanabilir. 

KİRA YARDIMI DA YAPILIYOR!

Devlet tarafından ayrıca dar gelirli vatandaşlara kira yardımı da yapılıyor. kira yardımı ücreti illere değişmekle beraber en düşük 595 TL’dir.

KİRA YARDIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sisteme giriş yaptıktan sonra, açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklamanız gerekiyor. Sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılacak.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

En düşük ödenen kira yardım miktarı 595 TL

Kilis, Artvin, Karabük, Bilecik, Yalova, Bingöl, Iğdır, Bolu, Ardahan, Çankırı, Bartın, Erzincan, Kırıkkale, Gümüşhane, Karaman, Hakkari, Bayburt, Nevşehir, Tunceli illerine verilmektedir. Bu illerimizde ikamet eden kiracılar 1 defa 1.190 TL. sınırlı ayni hak sahipleri ise 2.975 TL. alabilirler.

675 TL Kira Yardımı Alan İllerimiz;

Amasya, Düzce, Rize, Bitlis, Osmaniye, Edirne, Kırıkkale, Şırnak, Giresun, Aksaray, Isparta, Yozgat, Kars, Uşak, Muş, Siirt, Kastamonu, Niğde illerimizde ise 1 defa 350 TL. verilirken ev sahibi vatandaşa ise 3.375 TL. ödenecek.

755 TL Kira Yardımı Verilen İller;

Çanakkale, Sivas, Adıyaman, Afyon, Batman, Ağrı, Zonguldak, Çorum, Elazığ, Tokat, Kütahya, Ordu illerimizde ikamet eden kiracılara bir defaya mahsus 510 TL., ev sahiplerine ise 3.775 TL. para ödemesi yapılacak.

660 TL Kira Yardımı Alan İller;

Aydın, Urfa, Balıkesir, Van, Deniz, Trabzon, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır, Samsun, Denizli, Sakarya, Eskişehir, Muğla, Antep, Kocaeli, Maraş, Hatay, Manisa, Kayseri, Malatya illerine 830 TL. oldu. 1 defa kiracılara 660 TL, hak sahibi vatandaşa ise 4.150 TL. ödeme yapılacak.

Konya, Bursa, Antalya ve Adana illerimizde ise bir defaya mahsus 810 TL. ödenirken, hak sahiplerine 4.525 TL. verilecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir illerimizde ise ödemeler 860 liradan 960 TL.'ye yükseltildi. Bu illerdeki kiracılar bir defa 920 TL. alacaklar. Hak sahiplerine ise 4.800 TL. ödenmektedir.

Ancak bu ödemeler 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun maddeleri gereğince yapılmaktadır. Eğer bu durumda değilseniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bu desteği alamazsınız.

YORUMLAR 2
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    1000 tl pandemi yardımından 3 aydır ses yok.40 bin tl vereceklermiş..kaç kişiye cevap 40
    Cevapla
  • reşit can 3 yıl önce Şikayet Et
    bana çıkarmı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR