İnternetten altın alışverişine dikkat: Kuyumcular uyardı

Altın fiyatlarının yükselişi sebebiyle kuyumcular, vatandaşları internetten yapılan altın alışverişinin riskleri konusunda uyardı. İnternetten yapılan alışverişlerde görsel kandırmacanın yanı sıra sahte altın riskiyle karşılaşılabileceği ve Sahte altını ayırt edebilmenin çok zor olduğunu vurgulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2020 16:50 GÜNCELLEME 15.08.2020 16:50 EKONOMİ
İnternetten altın alışverişine dikkat: Kuyumcular uyardı
İnternetten altın alışverişine dikkat: Kuyumcular uyardı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin ışığında normalleşme kuralları, her sektörü olduğu gibi kuyumculuk sektörünü de olumlu yönde etkiledi. Normalleşmenin yanı sıra düğün sezonunun da açılmasıyla birlikte kuyumcular hareketlenmeye başladı.

 

Altının son günlerde artan fiyatı sonrası kuyumcu İbrahim Rafet Sünetci, vatandaşları internetten yapılan altın alışverişinin riskleri konusunda da uyarmayı unutmadı.

İnternetten yapılan alışverişlerde görsel kandırmacanın yanı sıra sahte altın riskiyle karşılanabileceği uyarısı yapan Sünetci, sözlerine şöyle devam etti;

 

"İnternetten altın alışverişi güvenli değil. İnternette gösterdikleri ürünleri görsel desteklerle canlı hale getiriyorlar ama orijinali o şekilde gelmiyor. Üstelik sahte olabilme riski de var. Altının fiyatı yükseldikçe bu tarz riskler de çoğalıyor. Sahte altını ayırt edebilmek çok zor. Kuyumcular bile bunu ayırt etmekte zorlanıyor, hatta bazen ayırt edemiyor. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, tanıdık veya bilindik kuyumculardan alışveriş yapmaları."

YORUMLAR 3
  • Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    tanidik bilindik de garanti degil ornekleri cok
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen oyle. isin dogrusuyla soyleyin internetten degilde bizden alin deyin anlayalim
    Cevapla
  • Guuuu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek istedin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR