Bakan Karaismailoğlu demiryolu hedeflerini açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Salgın sürecinde demir yolunun önemi bir kat daha anlaşıldı. Türkiye’de salgın sonrası demiryolu taşımacılığı kapasitesini genişleteceğiz” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2020 16:33 GÜNCELLEME 17.08.2020 16:34 EKONOMİ
Bakan Karaismailoğlu demiryolu hedeflerini açıkladı
Bakan Karaismailoğlu demiryolu hedeflerini açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından bu yana çok sayıda proje yapıldığını ve onlarcasının da bittiğini belirterek, şu ana kadar 9 milyar TL bedelli proje yapıldığının altını çizdi. Bakan Karaismailoğlu, salgın sürecinde demir yolunun öneminin bir kat daha anlaşıldığını belirterek, hedeflerinin, demiryolu taşımacılığını 2025 sonrasında yüzde 20 seviyesine çıkarmak olduğunu kaydetti.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van temasları kapsamında çarşı esnafı ile bir süre sohbet edip, Tuşba Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Salih Akman, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Karaismailoğlu, burada Başkan Akman’dan ihale aşaması tamamlanan Akköprü Millet Bahçesi ile bölgenin en büyük millet bahçesi özelliğine sahip olan Tuşba Millet Bahçesi, Ağartı Halk Plajı, İskele Sahil Bandı 3. Etap Projesi, Sahilyolu Projesi, Semt Çarşısı gibi ilçenin kaderini değiştirecek olan mega projeler hakkında bilgi aldı. Bakan Karaismailoğlu, Tuşba Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerin örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu ve projelere destek vereceklerini söyledi.

VAN’A YAKLAŞIK 9 MİLYAR TL’LİK PROJE YAPILDI

 

 

Programında yer alan TCDD Feribot İskele Sahilinde incelemelerde de bulunan Bakan Karaismailoğlu, bakanlığın Van ile ilgili yatırımları konusunda gerekli istişarede ve incelemelerde bulunduklarını ifade etti. En büyük hedeflerinin devam eden projelerin bir an önce bitirilmesi ve Van’ın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerin planlamasını yapmak olduğunu dile getiren Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:
“Van bölgesinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002 yılından bu yana çok sayıda proje yapıldı ve onlarca proje ise bitti. Van’a yaklaşık 9 milyar TL civarında proje yapıldı. Devam eden pek çok da projemiz var. İnşallah vatandaşın yaşam koşullarını rahatlatacak projeleri bir bir hizmete alacağız ve yenilerini yapacağız.”

DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI KAPASİTEMİZ DAHA DA ARTACAK

Konuşmasında Van için çok önemli olan çevre yolu için de görüşmeler yaptıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “İnşallah orada da ciddi ilerlemeleri kaydedip Vanlıların hizmetine sunacağız” dedi.

Van’ın ülkemizin en önemli bölgelerinden bir tanesi olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanımızın değer ve önem verdiği bir bölgedir. Şu an Van Gölü kıyısındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının Van feribot iskelesinin bulunduğu yerdeyiz. Salgın sürecinde demir yollarının önemi biraz daha anlaşıldı. Buradaki kapasite iki katına çıktı. İran ile olan ticaret demiryollarından sağlanmaktadır. Ülkemize lojistik anlamında çok büyük değer katan bir bölgedir” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu Türkiye’de salgın sonrası demiryolu taşımacılığı kapasitesini genişleteceklerine dikkat çekerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ülkemizde şu an demiryolu taşımacılığı, genel taşımacılık içerisinde yüzde 4’lerdedir. Kısa zamanda bunu yüzde 10’lara çıkarmayı, 2025 sonrası da yüzde 20’lere çıkarmayı hedefliyoruz. “

Lojistik olarak en çok önem verdikleri konulardan bir tanesinin demiryolu taşımacılığı olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, “Burası da Türkiye ile İran’ın lojistik anlamında bağlantı sağlayan önemli bir noktadır. İskele etrafında çevre düzenlemesi başladı. İkinci iskeleyi de yapıp aynı anda iki tane feribot yükleme-boşaltma yapabilecek şekilde yılsonuna kadar buradaki işlerimizi tamamlayacağız. Burayı da kısa sürede daha güzel bir şekilde Vanlıların hizmetine sunacağız” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra beraberindekilerle Gürpınar Belediye Başkanlığına da ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ile görüştü. Tanış, Bakan Karaismailoğlu'na ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Engin Gezgin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn Bakanım Ankara İzmir hızlı tren kapsamında Ankara, İzmir trenin Denizli, Aydın İzmir Ankara şeklinde karşılıklı ring kapsamında ele alınması konusunda bilgilerinize arz olunur.
    Cevapla
  • yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    15 SENE OLDU ANKARA SİVAS hala açılmadı
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    samsun Ordu Giresun Trabzon Rize Artvin Projede de olsa iyi olmazmi sayın Bakanım bu bir görüş
    Cevapla
  • kemo 3 yıl önce Şikayet Et
    tren ekonomimizi şahlandırır buişi ciddiye alan hükümet dogru yolda otobüslere servet harcayıp almanları kalkındırıp arapları zenginliye bogan sistem deyişmeli
    Cevapla
  • Tuzla 3 yıl önce Şikayet Et
    Konya antalya hızlı demiryolunu bitirin kışın da yazında turist gitsin ucuza sebze meyve İstanbula gelsin 4.5 saatte İstanbul antalya
    Cevapla
  • osman tellioğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    sayin oflu bakanim adil karaismailoğlu doğu karadeniz samsun ordu Giresun Trabzon of rize artvine kadar tren istiyoruz çalişmaniz varmi bu konuda senin desteğini bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR