Bakan Albayrak'tan son dakika 'Ekonomi' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından son dakika açıklamalarında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2020 16:39 GÜNCELLEME 17.08.2020 16:40 EKONOMİ
Bakan Albayrak'tan son dakika 'Ekonomi' açıklaması
Bakan Albayrak'tan son dakika 'Ekonomi' açıklaması

Bakan Albayrak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

 

Ekonomi ve kriz yönetimi konusunda sabıkası kabarık olup Türkiye’ye karanlık günler yaşatanlar, BUGÜN ‘borçluluk’ üzerinden ortaya koydukları yalanlarla kendilerince yıpratma politikası izliyor.

Türkiye’de hanehalkı borçluluğunda kişi başına düşen borç miktarı 1.291 dolardır. Gelişmekte olan ülkelerde 26.680 dolar olan bu rakam; 6.271 dolar olan dünya ortalamasının çok altındadır. Kamu borçluluğunda ise Türkiye'nin rakamları dünya ortalamasının üçte biridir.

 

 

Türkiye, hanehalkı ve kamu borçluluğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kıyasla ÇOK DAHA İYİ DURUMDADIR. Türkiye ekonomisi, dünden bugüne nasıl direncini koruyarak nice badirelere göğüs gerdiyse bu küresel krizden de daha da güçlenerek çıkacaktır.


YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk 9 ülkenin asgari ücreti zaten aylık gelirleri 1500 dolar ve üstü o yüzden fazla olması koymaz onlara. Geçen hem milletin döviz borcu yok denildi şimdi kendi de kabul etti ülkenin döviz borcunun kişi başı 2.900 dolar olduğunu. Tek çözümü var istihdam istihdam istihdam. Yüzde 40 45 olan istihdam oranını yüzde 150 ye çıkarılmalı o zaman anca işsizlik git gide artacağına azalır
    Cevapla
  • hiç 3 yıl önce Şikayet Et
    En öncelikli gündemimiz Doğu Akdeniz’de kendi rezervlerimizi çıkarıp bir an önce dövizle alınan ham maddeyi minimuma indirip ağır sanayiyi şahlandırmak ve ticaretimizi TL ile gerçekleştirmek. 2-3 yıl içerisinde bu iş biter. Aziz milletimiz sabırlı olsun. Covit 19 başlangıcı ile çöküş dönemine giren batı, ve aynı süreçte kıyama kalkan aydınlık yarınların Türkiye’sini izlemekteyiz. Sabır, sabır, sabır !
    Cevapla
  • herşey 3 yıl önce Şikayet Et
    ağır sanayi devri geçeli yıllar oldu. teknolji çağındayız artık
    Cevapla
  • Selin 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim hic borcum yok sayin bakan
    Cevapla
  • çevrilebilir borç 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayat pahalılaşıyor doğru fakat Türkiye Ekonomisi dünya ölçeğine göre küçük kaldığı için borçlarını çevirmesi daha kolay oluyor. Mesela amerikanın bir aylık cari açığı, Türkiyenin bir senelik cari açığına eşit oluyor. Büyük ekonomiler krizlerden çok zarar görürken Türkiye gibi ülkeler daha az zarar görüyor. Türkiyenin mali göstergeleri birçok avrupa ülkesinden çok daha iyi durumda. O yüzden battık bittik edebiyatı yapanlar yalan söylüyor.
    Cevapla
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayat giderek pahalılaştı. Bu bir gerçek. Lakin Türkün Türke yaptığını kimse yapmıyor. Aynı ürün bayilerde 1400 lira, aynı bayiler net satışlarında 890 liraya satıyorlar. 890 ada kazanıyordur. Peki aradaki nedir? Açgözlülük ve haramdır,haktır. Devlet bu fahiş fiyatlara tedbir almadan insanımız nefes alamaz. Şimdi okul masraflarına bakın. Bu ülkede tek maaşla bir ev geçindirmek gerçekten başarıların en büyüğüdür! Bakanın açıklamasına gelince; ben sokağa bakarım. Çünkü insanlar nominal değil reel piyasadan etkileniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR