Bakan Albayrak Fatih sondaj gemisinden açıkladı! Cari açık Türkiye'nin gündeminden çıkacak

Bakan Albayrak, Doğalgaz keşfinin yapıldığı bölgede Fatih Sondaj gemisinde açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, 'Bugün tarihi bir gün, Türkiye'nin gündeminden cari açığın kalkacağı bir döneme girdik' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2020 15:23 GÜNCELLEME 21.08.2020 16:24 EKONOMİ
Bakan Albayrak Fatih sondaj gemisinden açıkladı! Cari açık Türkiye'nin gündeminden çıkacak
Bakan Albayrak Fatih sondaj gemisinden açıkladı! Cari açık Türkiye'nin gündeminden çıkacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği toplantıda kamuoyunun merakla beklediği "müjdeye" ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metroküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda." dedi. 

Açıklamaya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de video konferans ile katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamasında, 'Heyecanlıyız, mutluyuz, gururluyuz. Zafer ayındayız ve bugün de büyük bir zafere imza atmış bulunmaktayız. Türkiye enerji ve ekonomi alanında tam bağımsızlık adımı attı. Ülkemizin makul tarihini tarihe gömdük' dedi.

 

Bugün burada ifade edilen keşif, 83 milyonun. Hakkari'den Edirne'ye Artvin'den Muğla'ya vatandaşlarımızın her birinin sevinç yaşayacağı büyük bir adım atılıyor. Bugün burada gemideki arkadaşlarla da teknik süreci değerlendirdikten sonra şunu ifade edebilirim ki, mevcut keşif ve potansiyelle birlikte inşallah ülkemizin gündeminde cari açık konusunu artık kaldırdığımız; çünkü ortalama 40 milyar dolarlık enerji ithalatı yapan bir ülke Türkiye.

CARİ FAZLAYI KONUŞACAĞIMIZ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Bugün potansiyelle birlikte cari açığı değil, cari fazlayı, döviz fazlasını konuşacağımız yeni bir dönemin başladığını şu son saat içerisindeki bilgilendirmelerle görmüş oldum.

 

 

"ARTIK NE DOĞU NE BATI YENİ EKSEN TÜRKİYE"

Ve Allah'ın izniyle Türkiye artık yeni bir döneme giriyor.Artık ne doğu ne batı yeni eksen Türkiye söylemiyle yeni bir sürece gidiyoruz.

Ben burada hakikaten bu süreçte özellikle milli enerji ve maden politikaları anlamında önemli bir mücadeleyi ortaya koyan, 2015-2016-2017'den bugüne kadar müthiş bir çaba koyan bu ekibe, başta bakanımız Fatih Dönmez bey olmak üzere, gemideki tüm bu ekibe ve onlardan da öte bu yolculukta 70-80 bin kişilik enerji bakanlığı ailesindeki isimsiz kahramanların hepsinin alınlarından öpüyorum. Muazzam ve çileli bir yolculukla, günlerce bu mücadelelerle bu neticeyi ortaya koydukları için şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım başta size, ilk günden itibaren bize inanarak arkamızda durduğunuz için size şükranlarımı sunuyorum. Cenabı Allah'a hamd ediyorum ki, bizi başta sizlere ve milletimize mahçup etmediği için. Cenabı Allah hiçbir emeği zayii etmiyor. İnanıyorsanız, çalışıyorsanız, bir amaç uğruna mücadele ediyorsanız Allah her işin sonunu hayra tevdi ediyor.

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • ARGITHANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillahirabbilalemin.
    Cevapla
  • Arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok grurlandim helal olsun encokdagelecek nesiller için sevindim
    Cevapla
  • samses 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis ülkemizin çıtasını öyle bir seviyeye çıkarttı ki, ondan sonra gelenlerin işi gerçekten çok zor. Artık herkes reis öncesi ve sonrası diyerek konuşmak zorunda elhamdülillah.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper haber teşekkür ederiz.dogalgaz en kısa zamanda fiyatı iner inşallah. Yakinda görürsünüz benzinin litresi 3 tl yi geçmez. Mazot ta 1 tl civarı olur tahminim
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Ümmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet insanların beklentisini o kadar yükseltmiş ki insanlar aldığı haberlere burun kıvırıyor. 2001 krizi dönemini yaşayan bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR