Biotrend halka arz edilecek

Mobilya sektörünün önde gelen gruplarından Doğtaş - Kelebek mobilya grubunu da bünyesinde bulunduran Doğanlar Yatırım Holding, yeni bir iştirakini daha halka arz etmek için düğmeye bastı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.08.2020 08:41 GÜNCELLEME 29.08.2020 08:41 EKONOMİ
Biotrend halka arz edilecek
Biotrend halka arz edilecek

Bünyesinde mobilya inşaat, perakende ve enerji sektörlerine hizmet veren farklı şirketleri bulunduran Doğanlar Yatırım Holding, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren ve Türkiye’nin alanında ilk 3 şirketi arasında sayılan BioTRend Enerji AŞ’yi de halka arz etmeye hazırlanıyor.

 

Biotrend Enerji, ülke genelinde evsel atığın yaklaşık yüzde 25’ini işler hale getiriyor. Enerjide portföy büyüklüğü 120 MW olan şirket, 15 farklı bölgede atık gazından elektrik üretiyor ve katı atık bertaraf tesislerini işletiyor.

Türkiye’de yerli ve yenilenebilir kaynaklarından enerji üretimi yapan BioTRend Enerji, 120.450 mw yıllık üretim kapasitesine ulaşarak ülke genelinde 185 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılıyor.

 

Holding çatısı altında faaliyet gösteren enerji grubunun yakın vade stratejisi, organik ve inorganik büyüme modelinin benimsenmesi suretiyle portföy değerinin arttırılması, sektöründe lider işletmelerden birisi haline gelinmesi, çevreci enerji üretimi modellerinin geliştirilmesi ve bu süreci takiben bugün tüm çalışmaları son hız sürdürülen halka arz çalışmalarının tamamlanarak işlemlerin başlatılması olarak ifade edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR