Avukatlık hizmetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Belli avukatlık hizmetleri kalemlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Önerimiz, geri kalan hizmet kaleminde de KDV indiriminin gerçekleştirilmesidir." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2020 11:57 GÜNCELLEME 01.09.2020 13:16 EKONOMİ
Avukatlık hizmetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü
Avukatlık hizmetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Adli Yıl Açılışı'nda konuştu.

Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada, "Emperyal kuklacıların darbe girişimi, Türk milletinin sarsılmaz iradesine çarparak nasıl paramparça oldu ise demokratik seçimlerimize müdahale girişimleri de paramparça olacaktır." dedi.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, "Yüz yıl önce Yunanistan eliyle milletimize acımasızca dayatılmak istenilen Sevr, bu defa 'Mavi Vatan'da yine Yunanistan eliyle hayata geçirilmek istenmektedir." ifadelerini kullandı.

"Önerimiz, geri kalan hizmet kaleminde de KDV indiriminin gerçekleştirilmesi"

TBB Başkanı Feyzioğlu, "Belli avukatlık hizmetleri kalemlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Önerimiz, geri kalan hizmet kaleminde de KDV indiriminin gerçekleştirilmesidir." diye konuştu.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    9 celse muvekkile dosya firlatan 8 celse trip atan 7 kere bos yere muvekkil fircalayan davanin en sonundada hukuka inanmak istiyorum diyen hukukcular yuzde kac kdv oduyor ??
    Cevapla
  • Nihat keskin 2 3 yıl önce Şikayet Et
    2-) Ancak sunu unutmayalim doğru düzgün bir şekilde vergi ödeyen yok nedeni ise ulkemizde vergilendirmenin cok fazla olmasidir simdi bilgisizler diyebilir ne alaka diye ancak su bir gercek ki vergilendirme ne kadar az olursa dürüst esnaf o kadar çok olur. Neyse ki inancima gore toplumda yine de en saglam ve en dürüst olarak yine de avukatlar kalmıştır. Herkes bir nebze de olsa düşündüğün de boyle bir gerçeği görecektir. Soyle bir gercekte var ki avukatlar olmazsa peynir ekmek gibi yiyilecektir bazi kesim insanlari.
    Cevapla
  • Nihat keskin 1 3 yıl önce Şikayet Et
    1-) Kimi arkadaşlar fatura kesen avukat tanımıyorum der. Kimisi avukatlar kazanmiyor der. Kimisi KDV ödeyemiyorlar şeklinde konuşur. Ancak bunlari soyleyenler oncelikle arastirsinlar bilgisizce yapılan yorumlar zannimca hicbirseye yaramaz. Söyle ki; Mesele sadece KDV degil bunun yaninda avukatın dosya başına ödediği %25 lik dilimle stopaj vergisi ve ayrica ofis kendi mali ise stopaj vergisi oder ne komik ki ofis kira ise de stopaj vergisi öder. Tabi disardan bakıldığında avukatlar vergi ödemez.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dosyadan aldığı ücreti gerçekte gösteriyor mu? Asgari olanı gösterip birde daha az kdv verecek, aklımız ile alay etmeyin.
    Cevapla
  • İlhami 3 yıl önce Şikayet Et
    Karşıdan bakıldığında kimse %10 ucuzladı sanmasın. Aradaki fark avukatın cebine girecek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR