Bakan Varank açıkladı: Türkiye'de bir ilk, imzalar atılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün girişimcilik ekosistemi adına çok vizyoner bir adım atıyoruz. İmzalanacak sözleşmeyle ülkemizde ilk defa bir teknoparkla katılım bankaları ortaklığında girişim sermayesi fonu kurulmuş olacak." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2020 12:41 GÜNCELLEME 05.09.2020 13:34 EKONOMİ
Bakan Varank açıkladı: Türkiye'de bir ilk, imzalar atılıyor
Bakan Varank açıkladı: Türkiye'de bir ilk, imzalar atılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün girişimcilik ekosistemi adına çok vizyoner bir adım atıyoruz. Birazdan imzalanacak sözleşmeyle ülkemizde ilk defa bir teknoparkla katılım bankaları ortaklığında girişim sermayesi fonu kurulmuş olacak." açıklamasında bulundu.

 

BİLİŞİM VADİSİ

Bakan Mustafa Varank, "Bilişim Vadisi'nde ayrıca bir tasarım kümelenmesi kuruyoruz. Mevcut durumda ülkemizde tasarımla özdeşleşen bir teknopark yok. İşte biz Bilişim Vadisi'ni tasarımla da ön plana çıkaracağız. Tasarım stüdyoları, iş geliştirme merkezi, prototip üretim atölyesi, sergi alanı gibi yapılar kurarak, tasarımla sanayiyi daha güçlü etkileşime geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

100 MİLYON LİRALIK FON

Varank, "Bilişim Vadisi, Albaraka Katılım ve Vakıf Katılım ortaklığında 100 milyon liralık bir fon kuruyoruz. Bu fonun miktarını, zamanla daha da artırmanın peşindeyiz. İster yerli ister yabancı olsun fona yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık." 

YORUMLAR 2
  • Global Pazar 3 yıl önce Şikayet Et
    Teknikerler+Bankacılar+İhracat Uzmanları+Pazarlamacılar Bu 4 ayak da tecrübeli, iyi bağlantılı ve güçlü olduktan sonra baş edilemeyecek Çinli Amerikalı firma yok. Ama bu firmaların Amazon gibi yerli değil 200 küsür ülkelik global pazarı neredeyse komple ele geçirmek için ilk 10 yıl zararına çalışmayı kabül etmeleri ve finansçıların bu 10 yıllık yüksek meblağlı yatırım ve zararı baştan anlamaları gerekir. Onu yapacak tek banka yok bizde. İhracaat için ise çin, avrupa, amerikada yaşamış kişisel bağlantıları olan eleman yok. Teknik alanda ise ise saadece mühendisler var ek olarak google gibi dahi matematikçiler ve teorik fizikçiler eksik.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    10 senemi devlet soğana zamyaptı mı zıplıyorsunuz 10 sene üst üste zarar bahsediyorsunuz.Zararı kim karşılayacak devlet mi ? dedim ya
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR