Özel hastaneye yeni ödeme modeli

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vaka sayıları artış eğilimine girince, özel hastanelerdeki koronavirüs tedavisi için yeni bir ödeme modeli çıkardı. Buna göre özel hastaneler, PCR testi sonucu pozitif çıkan hastayı tedavi ederse, devletten salgın tedavisi ücreti alabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2020 10:20 GÜNCELLEME 06.09.2020 10:20 EKONOMİ
Özel hastaneye yeni ödeme modeli
Özel hastaneye yeni ödeme modeli

SGK, koronavirüs salgını başında özel hastanelere ayrı bir ödeme modeli çıkarmış, yoğun bakımlar için de fiyat güncellemesi yapmıştı. Ancak vaka sayıları azalmaya başlayınca özel hastanelere ayrılan ödenek kesilmiş, koronavirüs için vatandaşlar sadece devlet hastanelerine yönlendirilmişti.

 

 

SGK, son dönemde yaşanan vaka artışı nedeniyle bir duyuru yayınlayarak, özel hastaneler için ayrı bir ödeme modeli çıkardı. Bu kez, salgının başından farklı olarak, tomografi sonucuna göre pozitif olduğu tahmin edilen vakalar için ödenek ayrılmayacak. Özel hastaneler sadece, PCR testi pozitif çıkan hastaları tedavi ederek ödenek alabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, özel hastanelerin salgının başında işin içine dahil edildiğini ancak vaka sayıları azalınca ödemelerin durdurulduğunu kaydetti.

 

 

Bahat şunları söyledi: “Ödemeler durdurulduktan sonra standart hasta ödemelerine dönüldü. Yani SGK diğer hastalara ödediği kadar parayı özel hastanelere ödemeye başladı. Özel hastaneler, hastalardan daha çok para talep etmek durumunda kaldı ve hastalar daha çok kamuya yöneldiler. Devlet hastanelerinde bir yoğunluk oluşacağından endişe edilmiş olmalı ki koronavirüs için ödemeler yeniden güncelendi. Ancak bugünkü ödeme modelinde PCR pozitifliği baz alındı. Daha önce klinik ve tomografiyle de tedaviye başlanabiliyordu. Koronavirüs yoğun bakım hastalarına da benzer ödeme yapılıyordu. Ancak burada asıl problem şu, PCR ancak hastaların yüzde 60’ına doğru teşhis koyuyor. PCR’ı negatif ama akciğeri tutulmuş hasta sayısı oldukça fazla. Yine de SGK’nın bu ödemeleri tekrar getirmiş olmasından dolayı memnunuz. Bu özel sektörün işin içine daha gönüllü katılmasına katkı sağlayabilir, vatandaş memnuniyeti de artar.”

KAYNAK : Hürriyet
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir ülkede yaşadığım için onur duyuyorum. Ne büyük Devletimiz var çok şükür. Devletimizi böyle büyüten başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkürü borç bilirim.
    Cevapla
  • Çeliktepeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Harıl gürül habire özel hastane açıyorlar..sebebi iyi araştırılmalı gerçekten devleti soymak içinmi yapılıyor..fırsat vermemek lazım..
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet hastaneleri acil durumlarda öncelik tanımalı....bundan 1 sene kadar önce kulağımda iltihap oluştu,devlet hastanelerinde değil ameliyat için ,muayene olmaya bile 15-20 gün sonrasına gün bulabildim,ameliyattada sıra doluymuş,en acil 1-2 ay bekliyecen. yahu olurmu,ltihaplı ağrılı kulak 1-2 ay bekler mi,olsa olsa 1hafta dayanabilirsin en fazla. mecburen kredi çekip özel hastanede 3 bine ameliyat oldum.mecburiyeyten,paramın bolluğundan değil.
    Cevapla
  • bülent erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel hastaneler fiyatları şişirip şişirip faturayı keserler devlete adamlar devletin kanını emmek için yapamayacağı şey yok
    Cevapla
  • Engin Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel Hastaneler devleti göz göre göre dolandırıyor...Devletin Helal süt emmiş müfettişleri özel hastaneleri mercek altına alması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR