Sağlık çalışanlarına ek ödeme! Bakan Koca'dan önemli açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yapılan ek ödeme süresinin pandemi nedeniyle 3 ay daha uzatılmasıyla ilgili olarak "Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2020 12:53 GÜNCELLEME 06.09.2020 12:53 EKONOMİ
Sağlık çalışanlarına ek ödeme! Bakan Koca'dan önemli açıklama
Sağlık çalışanlarına ek ödeme! Bakan Koca'dan önemli açıklama

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanlarımıza yapılan ek ödeme süresi pandemi nedeniyle 3 ay daha uzatılmıştır. Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum" dedi.

 

3 AY EK ÖDEME

Sağlık Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeye göre, Bakanlığa bağlı sağlık tesislerinde görevli personele, kapsamı ve oranı Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla 1 Ağustos 2020'den itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle ek ödeme yapılabilecek.

 

Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, mesai içi çalışılmayan günler kapsamına, görevi sırasında veya görevinden dolayı Bakanlıkça ilan edilmiş bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan personel de dahil edildi.

Ayrıca, aynı yönetmeliğe eklenen geçici madde ile 1 Ağustos 2020'den itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle, yer veya personel yönünden kapsamı ve oranı Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla, personele ek ödeme yapılabilecek. Bu şekilde yapılacak ödeme tutarı toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemeyecek.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • dstggds 3 yıl önce Şikayet Et
    temizlik ve veri giriş elemanları ne yapsın peki hem sağlıkta hem mesai başında ama sağlıkcı sayılmıyor asgeri ücrete devam...
    Cevapla
  • sürekli 3 yıl önce Şikayet Et
    sağlıkda çalışan sürekli işçiler kapsıormu merak ettim acilde riskli yerlerde calışan sürekli işçiler ödeme yapılacakmı
    Cevapla
  • Reis111 3 yıl önce Şikayet Et
    diğer devlet memurları esnek çalışma ohh şezlonglarda, sağlıkçılar Corona ile mücadele tabikide verilmesi gerekir 3 ay değil pandemi süresince verilmeli adamlar evlerine gidemiyor bulaştırırım diye.helal hoş olsun.
    Cevapla
  • bergamali 3 yıl önce Şikayet Et
    yav aklim bir turlu almiyor. acaba ne yapsak saglik calisanlarinin hepsine devlet yazlik mi alsa gerci onada burun kivrilir hepsi icin bahsetmiyorum.. fakat asgari ucretin belli oldugu bir ulkede bir turlu bereket versin demeyip halinden memnun olmayanlar var buda insani geriyo
    Cevapla
  • Serap 3 yıl önce Şikayet Et
    Saglikcinin aldığı maaş asgarî ücretten biraz fazla ustelik 4 yıl üniversite mezunu gece gündüz Hafta sonu 24 saat mesai ile karşılaştır
    Cevapla
  • yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    mücadele verene helali hoş olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR